Čas, keď tvoja záhradka bude prekvitať cuketou, sa nezadržateľne blíži. Nachystaj si chuťové bunky na tento skvelý obed či večeru, príprava bude naozaj rýchla.
Skvelá chuť je už len benefitom.
Je to skvelý recept pre deti bez vysmážania na panvici. Doplniť ho môžeš nastrúhaným batatom alebo i klasickým zemiakom. V tejto „základnej“ podobe sú však placky naozaj svieže a sýte. Kyslú smotanu môžeš nahradiť gréckym jogurtom či roztierateľným skyrom alebo Lučinou.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 180 ˚C.
2
Cuketu ostrúhame na hrubšom strúhadle a osolíme troškou soli. Ak sa urobí šťava, odlejeme ju a cuketu v rukách vyžmýkame.
3
Mrkvu nastrúhame tiež na hrubom strúhadle a pridáme k cukete.
4
Pridáme zvyšné suroviny (vajíčko, múku, olej a nesoldík) a poriadne premiešame.
5
Na papier na pečenie položíme kôpky cesta a lyžicou dotvarujeme do podoby placky.
6
Pečieme cca 20 minút.
7
Kým sa pečú placky, pripravíme si dip. Zmiešame všetky suroviny, aby sa chute poriadne spojili.
8
Len čo sú placky upečené, chvíľočku ich necháme vychladnúť a môžeme hneď podávať.
Tip: Kyslú smotanu môžeš nahradiť gréckym jogurtom či roztierateľným skyrom alebo Lučinou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (2 ks):
277 kcal
1159 kJ
T:
20 g
B:
7.4 g
S:
15 g
V:
4 g
Prajem dobrú chuť 😊!
Inšpiruj sa ďalšími receptami v našich kuchárskych knihách. Všetky na teba čakajú v našom e-shope.
Milujem cvičenie, zdravý životný štýl, motivačné knihy, no v prvom rade svoju rodinu. Ako mama často potrebujem nekonečnú dávku tvorivosti a nápadov, ako toto všetko skĺbiť a vytvoriť zdravé prostredie pre moju rodinku. Hoci sa viac venujem cvičeniu, varenie neostáva v úzadí. Rada skúšam nové recepty a to tak, že tradičné potraviny mením za zdravé varianty, aby sme neopustili tradície, a zároveň aby sme sa posúvali vpred. Základom zdravého života je jedlo, keďže je to náš hlavný zdroj energie. A aký zdroj si dáš, tak dobre sa máš 😊