Táto cuketová pizza je dokonalým letným obedom alebo večerou. Jej výroba je rýchla a jednoduchá, chutí skvelo a ak si fanúšikom tejto kombinácie, tak si ju isto zamiluješ. Ja som ju nevedela prestať jesť.
Ako na to:
1
Najprv si pripravíme cesto. V malej miske zmiešame vodu, med a droždie. Odložíme na 5 minút, kým kvasinky nespenia.
2
V miske si zmiešame múku a soľ. Premiešame.
3
Pridáme kvasinkovú zmes a 1 lyžicu olivového oleja.
4
Miešame, kým sa cesto nevyformuje. Ak je cesto príliš suché na to, aby vytvorilo guľu, pridáme vodu, miešame kým sa zmes nespojí. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu viac múky.
5
Cesto vyklopíme na jemne pomúčený povrch a jemne premiesime na hladkú guľku.
6
Preložíme ho do misky, zakryjeme igelitom a odložíme kysnúť na 1 hodinu.
7
Cesto vyklopíme na pomúčený povrch. Vytvarujeme ho podľa formy, v ktorej ho budeme piecť.
8
Formu si vymažeme olejom a uložíme do nej cesto.
9
Rúru si predhrejeme na 220°C.
10
V miske si zmiešame cuketu, olivový olej, cesnak, soľ, korenie. Všetko spolu premiešame.
11
Na pripravené cesto si nanesieme lučinu a na ňu poukladáme cuketu a paradajky. Môžete pizzu posypať čerstvými bylinkami.
12
Pečieme 10-15 minút alebo kým nie je cesto hnedé a chrumkavé. Podávame s čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
97 kcal
4094 kJ
T:
34 g
B:
35 g
S:
129 g
V:
17 g
Dobrú chuť 😉!
Okrem vynikajúcich letných receptov ti ponúkame aj letné, rýchle cvičenie. Vyskúšaj naše 15-minútovky s programom Fit in 15 min, ktoré sú na tieto horúce dni ako stvorené!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz