Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborný tip na obed: Grilované kuracie prsia s omáčkou zo špargle a s bulgurom

45 min
4 porcie
grilované kuracie prsia

Potrebujeme: 

  • 400 g kuracích pŕs
  • --
  • Omáčka:
  • 50 g masla
  • 500 g bielej špargle
  • 1 batat
  • 100 ml bieleho vína alebo vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • 250 ml smotany na varenie
  • čierne mleté korenie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • --
  • Marináda na kuracie prsia:
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • grilovacie korenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • --
  • Bulgur:
  • olivový olej
  • 1 mladú cibuľku
  • 1 šálku bulguru
  • 2 šálky vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • --
  • Na ozdobu:
  • mladú cibuľku alebo pažítku
grilované kuracie prsia

Tento recept sa zdá možno komplikovaný, ale je jednoduchší, ako by si si myslela. Do hodiny budeš mať chutný obed pre celú rodinu hotový.

Tak ako medvedí cesnak, aj špargľa má svoj obmedzený čas. Preto som vyskúšala špargľovú omáčku, ktorá v kombinácii s kuracím mäsom chutí výborne. Môžeš konzumovať s prílohou alebo bez prílohy, to už nechám na tebe. Poprípade si môžeš prílohu vybrať podľa chuti.

Ako na to?

1

Začíname najprv s omáčkou. Maslo roztopíme.

2

Pridáme ošúpanú a nakrájanú špargľu spolu s batatom. Chvíľu restujeme.

3

Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou a dusíme domäkka.

4

Kým sa špargľa dusí, pripravíme si z olivového oleja, korenia na grilovanie a z pretlačeného cesnaku v miske marinádu.

5

Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a vložíme do misky s marinádou. Všetko spolu dobre premiešame a necháme chvíľu v chladničke odležať.

6

Keď je špargľa s batatom udusená, preložíme ju do mixéra, pridáme smotanu na varenie a rozmixujeme dohladka.

7

Zmes vylejeme naspäť do hrnca, okoreníme a necháme prevrieť.

8

Nakoniec ju odstavíme zo zdroja tepla a v omáčke rozmiešame dve lyžice kyslej smotany.

9

Rozohrejeme si kontaktný gril. Ak taký nemáme, kuracie mäso môžeme opiecť z oboch strán na panvici.

10

Na rozohriatu platňu grilu položíme odležané mäso, zavrieme a pečieme cca 10 až 15 minút.

11

Ak robíme mäso na panvici, opekáme z každej strany dozlatista.

12

Zatiaľ si pripravíme bulgur. V hrnci rozohrejeme olivový olej, orestujeme nakrájanú cibuľku a pridáme bulgur.

13

Premiešame, pridáme dve šálky vody, dochutíme soľou a privedieme do varu.

14

Potom bulgur odstavíme zo zdroja tepla a necháme pod pokrievkou dôjsť domäkka.

15

Keď máme všetko hotové, dáme na tanier špargľovú omáčku, bulgur a rozkrojené grilované kuracie prsia.

16

Dozdobíme mladou cibuľkou alebo pažítkou a môžeme podávať.

Výživové hodnoty na 1 porciu (s bulgurom):

656 kcal

2755 kJ

T:

24 g

B:

42 g

S:

59 g

V:

14 g

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez bulguru):

456 kcal

1915 kJ

T:

22 g

B:

36 g

S:

21 g

V:

4 g

grilovane kuracie prsia so zeleninou

Nech ti chutí 😊.

Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a chutnú stravu ale tiež dostatok pohybu. S nami ti rozhodne chýbať nebude. Pridaj sa k nám a cvič doma v pohodlí 😉.

cvičenie na doma
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.