Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborný kuskus s paradajkami, bazalkou a mozzarellou hotový do 15 minút

15 min
2 porcie
výborný kuskus

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 ½ šálky nakrájaných paradajok
  • ½ šálky kuskusu (použila som celozrnný)
  • čerstvé bylinky, ja som použila 2-3 lyžice najemno nakrájanej bazalky
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 125 g nastrúhanej mozzarelly
výborný kuskus

Kuskus môžeš použiť rovnako ako malé cestoviny v akomkoľvek cestovinovom jedle, ktoré chceš pripraviť. Napríklad v tomto absolútne lahodnom jednoduchom a ľahkom recepte na kuskus s paradajkami, bazalkou a mozzarellou. Na jeho výrobu budeš potrebovať kuskus, jednu panvicu a 5 ingrediencií! Tieto lahodné zdravé cestoviny uvaríš približne za 10 minút, sú všestranné a vegetariánske – perfektný obed alebo večera cez týždeň.

Ako na to?

1

Na panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme paradajky a dusíme 2 minúty, občas premiešame. Mali by mať konzistenciu paradajkovej omáčky.

2

Pridajte kuskus a 4-5 lyžíc vody, znížime teplotu na strednú, občas premiešame. Varíme, kým kuskus nie je takmer hotový a nenasiakne časť paradajkovej omáčky.

3

Primiešame nakrájanú bazalku, soľ, čierne korenie. Premiešame, pridáme mozzarellu a necháme ju rozpustiť na panvici.

4

Podávame s čerstvými bazalkovými listami.

DOPLNKY: Tento recept na kuskus je veľmi jednoduchý a ľahko sa prispôsobí vašim vlastným predstavám a potrebám. Tu je niekoľko vecí, ktoré môžete pridať do týchto cestovín, aby boli ešte sýtejšie:

  • kura
  • morské plody alebo ryby
  • zeleninu, ako je cuketa, brokolica alebo špargľa

Výživové hodnoty na 1 porciu:

439 kcal

1844 kJ

T:

18 g

B:

21 g

S:

45 g

V:

4 g

paradajkovy kuskus

Dobrú chuť 😊!

Množstvo zaujímavých receptov na teba čaká aj v našich kuchárskych knihách.

A vieš, že dokonca aj pri kúpe ročného členstva u nás, jednu z týchto inšpiratívnych kníh máš od nás zadarmo?

darček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.