Klasický jablkový závin so škoricou pozná hádam každá gazdinka. Niekedy si to však žiada zmenu. Rozhodla som sa trošku zaexperimentovať a výsledok ma príjemne očaril. Ide možno o zvláštne kombinácie, ale nemusíš sa ničoho báť, na chuti a vôni koláča vôbec neuberajú. Tak čo, pripravená vyskúšať tento výborný jablkový koláč bez použitia múky a cukru?
Ako na to?
1
Najprv ošúpeme jablká a nakrájame ich na menšie plátky.
2
V miske nad parou rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
3
Vo vysokej nádobe rozšľaháme vajíčka spolu s fazuľou do peny.
4
Do misky vylejeme rozmixovanú zmes vajíčok a fazule. Pridáme puding, kypriaci prášok, roztopenú čokoládu s maslom a mlieko.
5
Všetko spolu dobre premiešame.
6
Plech vytrieme maslom a vysypeme strúhankou, alebo bezlepkovou múkou.
7
Na spodok poukladáme nakrájané jablká a posypeme ich škoricou.
8
Takto pripravené jablká zalejeme zmesou, ktorú sme si pripravili tak, aby rovnomerne zakryla všetky jablká.
9
Plechom troška potrasieme do boku, aby sa zmes dostala všade.
10
Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 40 minút.
11
Koláč musíme nechať vychladnúť, aby sa dobre krájal.
Tip: V prípade, že nemáme sladké jablká, po tom, ako ich poukladáme na plech, môžeme ich posypať trstinovým cukrom a škoricou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100g):
173 kcal
727 kJ
T:
9 g
B:
4 g
S:
18 g
V:
1 g
Prajem ti príjemné vychutnávanie si koláčika, či už na desiatu alebo len tak ku kávičke, keď ti príde návšteva. ;-)
Ďalšie sladké dobroty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.