Jablká patria v jeseni hádam do každej domácnosti. My si na nich najviac pochutnávame, keď sú v kombinácii so škoricou. Tak je to aj v prípade tohto chutného koláča. Nielenže vynikajúco chutí, navyše aj vyzerá očarujúco. Zahryzni sa! :-)
Ako na to?
1
Na dno formy o priemere 22 cm prstami utlačíme ovsené sušienky, ktoré sme si predtým rozmixovali spolu s maslom.
2
Jablká zbavíme jadrovníka a prekrojíme na polovicu. Potom ich nakrájame ako na obrázku (na takého ježka) a rozmiestime po obvode formy. Jednu polovicu dáme do stredu.
3
Následné ich posypeme škoricou a dáme piecť do rúry na 15 min na 170°C.
4
Medzitým pripravíme krém. Smotanu a vajíčka spolu vyšľaháme.
5
Pridáme tvaroh, mlieko, cukor a múku a opäť spolu všetko vymixujeme.
6
Po 15 minútach vyberieme formu s jablkami z rúry a nalejeme do nej krém tak, aby jablká ostali vonku ako malé ostrovčeky.
7
Pokračujeme v pečení ešte asi 30 minút. Podľa typu rúry.
8
Hotový koláčik necháme vychladnúť a servírujeme s dobrým bylinkovým čajom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
216 kcal
903.74 kJ
T:
14 g
B:
5 g
S:
17 g
V:
2 g
Dobrú chuť. :-)
Mnoho inšpiratívnych receptov na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!