Tento slaný koláč alebo chlebík sa ľahko pripravuje a je naozaj vynikajúci.
Na cesto ti stačí použiť tri jednoduché prísady: múku, jogurt a prášok do pečiva. To je všetko. Žiadne droždie nie je potrebné.
Kombinácia tvaroh + cuketa + pažítka tento chlebík úžasne dochutí. Môžeš ho vychutnať na raňajky k šalátu, zelenine, vajíčkam, pribaliť ho do obedového boxu či vziať ho so sebou do tašky, keď máš uponáhľaný deň, a dať si ho ako snack.
Ja si ho určite zabalím na potulky so svojím synom 😊.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.
2
Múku, prášok do pečiva a morskú soľ zmiešame v miske.
3
Pridáme jogurt a premiešame lyžičkou, potom cesto pomiesime rukami, aby sa všetko dobre spojilo. Ak je cesto príliš suché, pridáme trochu viac jogurtu, ak je príliš mokré, trochu viac múky.
4
Čistú pracovnú plochu poprášime múkou a potom cesto vyklopíme. Miesime asi minútu, aby sa to všetko spojilo.
5
Cesto si môžeme rozdeliť na dve časti alebo vyvaľkáme jedno väčšie. Odporúčam vyvaľkať tenšie (mne sa podarilo hrubšie a bolo by lepšie asi tenšie).
6
Premiestnime cesto na pekáč, potrieme olivovým olejom, tvarohom a navrstvíme cuketu. Pokojne jej môžeme dať viac. Cuketu okoreníme, posypeme pažítkou a môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.
7
Pečieme, kým cesto nie je chrumkavé, cca 15 – 20 minút.
8
Podávame teplé alebo studené, samotné alebo s obľúbenou prílohou. Skladujeme v chladničke.
Výživové hodnoty na 1 ks:
114 kcal
479 kJ
T:
3 g
B:
6 g
S:
15 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz