Sezóna paradajok je v plnom prúde, a tak mám pre teba zeleninový a neuveriteľne chutný recept. S chrumkavým krehkým cestom a paradajkovo-vaječnou náplňou spolu s Lučinou. Čerstvé bylinky zo záhrady bazalka a petržlen nielen lahodia oku, ale úžasne ochutia koláč.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 180 ˚C.
2
Do kuchynského robota dáme všetky sypké ingrediencie, ktoré pôjdu do cesta. Zľahka premiešame. Pridáme maslo nakrájané na kocky, vajíčko a vodu. Všetko spracujeme na drobivé cesto. Ak nemáme kuchynský robot, môžeme cesto vymiešať aj ručne.
3
Rukami krátko hnetieme a potom vtlačíme do vymastenej formy (priemer 25 cm) tak, že vytvarujeme vysoké okraje.
4
Vajíčka na plnku dáme do misky a krátko premiešame. Pridáme Lučinu, soľ a korenie a premiešame, aby sa všetko spojilo.
5
Do formy navrstvíme paradajky, ktoré sme si pokrájali na plátky, pridáme kukuricu alebo olivy a zalejeme vaječnou zmesou.
6
Posypeme natrhanými bylinkami a pečieme v rúre 30-40 minút dozlatista.
7
Koláč necháme 10 minút vychladnúť a potom nakrájame.
8
Vychutnať ho môžeme so šalátom a s čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
601 kcal
2526 kJ
T:
43 g
B:
17 g
S:
39 g
V:
9 g
Dobrú chuť 😊!
Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz