Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduchý slaný koláč s paradajkami a Lučinou

50 min
4 porcie
šťavnatý slaný koláč

Potrebujeme: 

  • Cesto
  • 200 g špaldovej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžičku soli
  • 110 g masla
  • 2 lyžice studenej vody
  • 1 vajíčko
  • Náplň
  • 3 vajíčka
  • 200 g Lučiny (môže byť aj ricotty, skyru)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3-4 paradajky
  • kukuricu alebo olivy (množstvo podľa chuti, pokojne však môžeme vynechať)
  • čerstvú bazalku
  • petržlenovú vňať (sušenú alebo čerstvú)
šťavnatý slaný koláč

Sezóna paradajok je v plnom prúde, a tak mám pre teba zeleninový a neuveriteľne chutný recept. S chrumkavým krehkým cestom a paradajkovo-vaječnou náplňou spolu s Lučinou. Čerstvé bylinky zo záhrady bazalka a petržlen nielen lahodia oku, ale úžasne ochutia koláč.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 180 ˚C.

2

Do kuchynského robota dáme všetky sypké ingrediencie, ktoré pôjdu do cesta. Zľahka premiešame. Pridáme maslo nakrájané na kocky, vajíčko a vodu. Všetko spracujeme na drobivé cesto. Ak nemáme kuchynský robot, môžeme cesto vymiešať aj ručne.

3

Rukami krátko hnetieme a potom vtlačíme do vymastenej formy (priemer 25 cm) tak, že vytvarujeme vysoké okraje.

4

Vajíčka na plnku dáme do misky a krátko premiešame. Pridáme Lučinu, soľ a korenie a premiešame, aby sa všetko spojilo.

5

Do formy navrstvíme paradajky, ktoré sme si pokrájali na plátky, pridáme kukuricu alebo olivy a zalejeme vaječnou zmesou.

6

Posypeme natrhanými bylinkami a pečieme v rúre 30-40 minút dozlatista.

7

Koláč necháme 10 minút vychladnúť a potom nakrájame.

8

Vychutnať ho môžeme so šalátom a s čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

601 kcal

2526 kJ

T:

43 g

B:

17 g

S:

39 g

V:

9 g

jednoduchý slaný koláč

Dobrú chuť 😊!

Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

recepty zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.