Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborné pohánkové rizoto so špenátom plné živín

35 min
4 porcie
pohánkové rizoto

Potrebujeme: 

  • 1 šálku pohánky
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 šálky vývaru (možno viac)
  • 125 g čerstvého špenátu
  • ½ šálky rastlinného/kravského mlieka
  • 2 lyžice kokosovej smotany (kokosového mlieka v plechovke)
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
pohánkové rizoto

Recept na rýchle a sýte špenátovo-pohánkové rizoto je neuveriteľne jednoduchý a tiež bohatý na živiny.

Ako na to?

1

Pohánku namočíme do vody na 2-3 hodiny, potom ju pripravíme na použitie (túto časť môžeme preskočiť, ale namáčanie pohánku zmäkčí a prispieva ku krajšiemu konečnému výsledku).

2

Najemno nakrájame cibuľu. Zohrejeme olej vo väčšej panvici a potom opražíme cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a dusíme ďalšiu minútu alebo dve.

3

Pridáme pohánku, premiešame a opekáme asi minútu. Pridáme zeleninový vývar. Varíme nezakryté na strednom ohni, kým pohánka neabsorbuje vývar.

4

Medzitým umyjeme špenát. Pridáme ho k pohánke spolu s mliekom a kokosovou smotanou.

5

Varíme, kým sa tekutina takmer nevstrebe. Nakoniec dochutíme soľou, korením a podávame s čerstvými bylinkami.

Tip: K rizotu si môžeme pridať napríklad uvarené vajíčko, šalát, zeleninu, prípadne ho môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo rybe.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

241 kcal

1013 kJ

T:

6 g

B:

8 g

S:

38 g

V:

6 g

recepty pohankove rizoto

Nech ti chutí 😊!

Ulahoď svojmu telu nielen skvelým jedlom ale tiež pohybom. Práve pre teba pripravujeme našu výzvu Harmóniu tela a duše 2023.

Čaká na teba 35 dní plných príjemného cvičenie jogy a pilatesu. Začíname už 6.11. tak neváhaj a zapoj sa tiež.

cvičenie doma pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.