Recept na rýchle a sýte špenátovo-pohánkové rizoto je neuveriteľne jednoduchý a tiež bohatý na živiny.
Ako na to?
1
Pohánku namočíme do vody na 2-3 hodiny, potom ju pripravíme na použitie (túto časť môžeme preskočiť, ale namáčanie pohánku zmäkčí a prispieva ku krajšiemu konečnému výsledku).
2
Najemno nakrájame cibuľu. Zohrejeme olej vo väčšej panvici a potom opražíme cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a dusíme ďalšiu minútu alebo dve.
3
Pridáme pohánku, premiešame a opekáme asi minútu. Pridáme zeleninový vývar. Varíme nezakryté na strednom ohni, kým pohánka neabsorbuje vývar.
4
Medzitým umyjeme špenát. Pridáme ho k pohánke spolu s mliekom a kokosovou smotanou.
5
Varíme, kým sa tekutina takmer nevstrebe. Nakoniec dochutíme soľou, korením a podávame s čerstvými bylinkami.
Tip: K rizotu si môžeme pridať napríklad uvarené vajíčko, šalát, zeleninu, prípadne ho môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo rybe.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
241 kcal
1013 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
38 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊!
Ulahoď svojmu telu nielen skvelým jedlom ale tiež pohybom. Práve pre teba pripravujeme našu výzvu Harmóniu tela a duše 2023.
Čaká na teba 35 dní plných príjemného cvičenie jogy a pilatesu. Začíname už 6.11. tak neváhaj a zapoj sa tiež.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz