Perník a voňavé perníkové korenia sú síce typické pre jesenné a zimné obdobie, ale my si dnes pripravíme jeho letnú verziu so šťavnatými čerešňami. Výborne chutí aj poliaty Fitnutkou.
Ako na to:
1
Vajíčka šľaháme s cukrom do peny cca 3-4 minúty.
2
Pridáme mandľové mlieko a premiešame.
3
Potom postupne pridáme aj všetky sypké suroviny a vymiešame cesto, ktoré nemusí byť veľmi husté, ale také akurát, aby sa dalo naliať na plech.
4
Plech na pečenie potrieme kokosovým olejom alebo použijeme papier na pečenie a nalejeme naň cesto.
5
Na vrch uložíme odkôstkované čerešne a perník pečieme cca 2O minút pri teplote 180 ˚C.
TIP: Perník môžeme poliať Fitnutkou, prípadne horkou čokoládou.
Príjemné maškrtenie 😋!
V našej kuchárke Z Fitka do kuchyne 2 objavíš ďalšie zdravé maškrty. Teraz ju navyše dostaneš od nás zadarmo, ku kúpe ročného členstva!
Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Fitnutka: BIO Arašidy & Protein
Bio arašidová nátierka s kúskami arašidov a proteínom. Chutí ako obľúbený arašidový keksík.
Fitnutka: BIO Kešu & Kokos
Bio nátierka z kešu orechov a kokosu. Nečakaj na dovolenku! Exotická chuť kokosu a kešu ťa na ňu prenesie okamžite!🥥🏝️
Fitnutka: BIO Lieskové oriešky & Čokoláda
Tvoja zdravá pochúťka. Lahodný Bio orieškový krém.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov