Milujete vôňu a chuť jesene a zimy? Ak áno, iste vás poteší recept na tento jednoduchý, vláčny perník s tekvicou, orechmi a výbornou chuťou jesene, ktorý rozvonia pri pečení celý domov. Prajem vám dobrú chuť.
Ako na to?
1
Tekvicu si ošúpeme a uvaríme na pare, prípadne vo vode. Rúru predhrejeme na 170 ˚C.
2
Medzitým dáme šľahať vajíčka do robota, postupne po lyžiciach k nim pridávame trstinový cukor a 2 lyžice vody.
3
Necháme vyšľahať vajíčka s cukrom až do svetlej nadýchanej peny.
4
Potom k vajíčkovej zmesi primiešame aj roztopený kokosový olej, med a mlieko.
5
Uvarenú tekvicu necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme ju na pyré, ktoré pridáme k vajíčkovej zmesi.
6
Potom zmiešame v inej miske múku s kakaom a so zvyšnými sypkými surovinami a primiešame k mokrej zmesi. Vymiešame stredne husté cesto.
7
Plech si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Takto ho pečieme 25-30 minút.
Tip: Vychladnutý perník môžeme potrieť domácim džemom, posypať orechmi, prípadne kokosom, alebo pokvapkať Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
110 kcal
463 kJ
T:
3 g
B:
4 g
S:
17 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Výbornou voľbou na dochutenie tohto koláčika môže byť aj fitnutka z nášho e-shopu:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov