Vláčne a nadýchané jablkovo-banánové lievance: raňajky vhodné aj pre deti od 1,5 roka

Recept na banánové lievance pripravila už nejedna gazdinka. Ja som trošku zaexperimentovala a do cesta pridala aj nastrúhané jabĺčka. Efekt bol viac než skvelý. Nadýchané, super vláčne a tak chutné. Pevne verím, že si ich budeš vychutnávať rovnako ako ja.

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 12 ks?

  • 1 vajíčko
  • 100 ml kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • ½ balíčku vanilkového cukru alebo lyžičku medu (voliteľné)
  • 1 hrnček pohánkovej múky (cca 150 – 180 g)
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku citrónovej kôry
  • 1 stredne veľké jablko
  • 1 banán
  • 1 lyžičku kokosového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Vajíčko, mlieko a cukor zmiešame dopenista.

2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletou škoricou a citrónovou kôrou.

3. Nakoniec pridáme nastrúhané jablko a popučený banán.

3. Na lyžičke kokosového oleja opekáme lievance z oboch strán do zlatista.

4. Podávame s lyžicou jogurtu a nasekanými orechmi.

 

TIP: Ak namiesto vanilkového cukru použiješ med a pridáš do cesta trošku pravej vanilky, odporúčame lievance aj pre deti od 1,5 roka.

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
372 kJ

89 kcal

1,9 g   16 g  2,15 g   0,7 g

lievance

 

bananove lievance

 

jablkové lievance

Prajem ti dobrú chuť!

 

Viac skvelých receptov na všetky možné príležitosti nájdeš aj v našich knihách:

zdravé raňajky

 

Ak holduješ sladkým raňajkám pozri aj na tieto inšpirácie:

Citrónovo-ricottové lievance, do ktorých sa zamiluješ

9 receptov na zdravé sladké lievance, z ktorých si určite vyberieš

MEGA jednoduché fit banánové lievance len z 2 ingrediencií

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 04/12/2018 a zaradený do kategórie: RaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre