Recept na banánové lievance pripravila už nejedna gazdinka. Ja som trošku zaexperimentovala a do cesta pridala aj nastrúhané jabĺčka. Efekt bol viac než skvelý. Nadýchané, super vláčne a tak chutné. Pevne verím, že si ich budeš vychutnávať rovnako ako ja.
Ako na to?
1
Vajíčko, mlieko a cukor zmiešame dopenista.
2
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletou škoricou a citrónovou kôrou.
3
Nakoniec pridáme nastrúhané jablko a popučený banán.
4
Na lyžičke kokosového oleja opekáme lievance z oboch strán do zlatista.
5
Podávame s lyžicou jogurtu a nasekanými orechmi.
TIP: Ak namiesto vanilkového cukru použiješ med a pridáš do cesta trošku pravej vanilky, odporúčame lievance aj pre deti od 1,5 roka.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
89 kcal
372 kJ
T:
1.9 g
B:
2.15 g
S:
16 g
V:
0.7 g
Prajem ti dobrú chuť!
Viac skvelých receptov na všetky možné príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.