Doba prípravy: 1 hodina
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 menšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g kyslej kapusty
- sušené hríby podľa chuti
- 10 bobkových listov
- 2 lyžičky drvenej rasce
- celé čierne korenie
- morskú/himalájsku soľ
- kvalitnú klobásu
- 50 g kvalitného masla
Príloha:
- 8 zemiakov
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme k nej cesnak a kyslú kapustu. (Pokiaľ máme domácu kapustu zo suda, môžeme ju pred tým prevariť vo vode, aby nebola príliš kyslá.)
3. Keď kapusta pustí šťavu, pridáme sušené hríby. Ja zvyknem dávať 2- 3 hrste.
4. Kapustu zalejeme vodou, množstvo vody je individuálne, podľa toho či máme radi skôr hustú kapustnicu alebo naopak redšiu.
5. Pridáme bobkové listy a dochutíme rascou, čiernym korením a soľou podľa chuti.
6. Po cca 30 minútach varenia môžeme do kapustnice pridať klobásu, aby sa prevarila ale nerozvarila.
7. Úplne na záver pridáme do hrnca maslo a po jeho roztopení, kapustnicu odstavíme. Maslo v kapustnici zjemní chuť.
8. Ku kapustnici podávame aj zemiaky, ktoré varíme v šupke v osobitnom hrnci. Po vychladení šupku zo zemiakov očistíme.
Viac chutných receptov nielen na Vianoce nájdeš aj v našich knihách. Možno tip na super darček pre seba či niekoho blízkeho:
A čo ďalšie na vianočný stôl?
Pšenová kaša na dokonalé vianočné raňajky
Pečené kačacie stehná na slávnostný obed
MEGA dobrý čokoládovo-jablkový mrežovník
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊