Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Mega dobré cuketové tyčinky?

Mega dobré cuketové tyčinky


Vytlačiť

Slaných dobrôt, ktorých by sme si mohli dopriať bez obrovských výčitiek, nikdy nie je dosť. V týchto tyčinkách zabezpečí výbornú chuť a vláčnosť cuketa. Malá nenápadná zelenina, ktorú môžeme upraviť na milión spôsobov. Dopraj si malé slané potešenie bez zbytočných prídavných látok. Odporúčam ich robiť tesne pred príchodom návštevy. Uvidíš, len tak sa po nich zapráši :-).

Čo budeme potrebovať na cca 60 ks?

  • 150 g cukety
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g kvalitného 80%-tného masla
  • 6 strúčikov cesnaku
  • ½ balíčka kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 1 vajce na potretie
  • ľanové semienka alebo rascu na posypanie
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu aj so šupou nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme.

2. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle do druhej misy, pridáme múku, pretlačené strúčiky cesnaku, kypriaci prášok a soľ.

3. Nastrúhanú cuketu pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto(najskôr dáme cuketu bez vody a vodu pridáme podľa hustoty cesta). Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky odležať na 30 minút.

4. Keď je cesto odležané, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 milimetre. Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a krájame z neho tyčinky.

5. Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ľanovými semienkami alebo rascou. Takto pripravené tyčinky vložíme do rozohriatej rúry na 220 stupňov a pečieme cca 10 minút.

fitshaker-blog-cuketove-tycinky2

fitshaker-blog-cuketove-tycinky6

fitshaker-blog-cuketove-tycinky7

Super vychutnávanie prajem :-).

 

Výživové hodnoty na 5 ks:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny
560 kj

133 kcal

7 g 12 g 2 g

 

Ďalšie pohostenie pre návštevu:

Chrumkavé bryndzové tyčinky

Olivovo-parmezánové krekry

Lahodné cviklové trojuholníčky

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 13/05/2016 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Júlia Rašlová


Vytlačiť

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.