Cestoviny patria k jedlám, ktoré sa dajú spraviť na skutočne veľa spôsobov a obed má zrazu úplne novú chuť a vy zážitok. Keďže mám doma milovníkov pistácií, pripravila som špagety práve s nimi.
Budem veľmi rada, ak ich vyskúšaš a prinesú ti ďalší chutný tip napríklad na obed.
Ako na to?
1
Do hrnca nalejeme vodu a po zovretí ju osolíme.
2
Cestovinu vysypeme do vriacej vody a poriadne premiešame, aby sa oddelila. Varíme ju podľa času uvedeného na obale.
3
V šálke si medzitým zmiešame kokosové mlieko s Lučinou a bazalkovým pestom.
4
Uvarenú cestovinu scedíme.
5
Na panvici orestujeme roztlačený cesnak na olivovom oleji a potom zalejeme pripravenou zmesou z kokosového mlieka, Lučiny a pesta.
6
Hneď na to pridáme cestovinu, nakrájané olivy, polovicu pistácií zomletú najemno a poriadne premiešame.
7
Hotovú cestovinu na tanieri posypeme parmezánom a druhou polovicou pistácií pokrájaných na menšie kúsky.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
693 kcal
2913 kJ
T:
33 g
B:
26 g
S:
73 g
V:
10 g
Nech ti chutí 😉!
Vedela si, že v knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitolu s receptami na cestoviny? Mimochodom, je to naša najpredávanejšia kniha za rok 2021 a aktuálne aj 2022:
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊