Ako na to?
1
Jemný tvaroh, vajíčko, obe múky, soľ, mlieko a 1 lyžicu ghee masla spolu premiešame.
2
Vytvarujeme bochník z cesta. Pamätaj na to, že s bezlepkovým cestom sa pracuje ťažšie, preto si nezabúdaj stále pomúčiť ruky.
3
Z cesta vytvarujeme dlhý pás a nakrájame ho na menšie kúsky, z tohto množstva ich bude cca 18-20.
4
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na kúsky.
5
Z cesta vytvoríme placku a položíme na ňu marhuľu. Rukami vytvoríme guľku, aby bola z každej strany marhuľa obalená a nevytŕčala von. Opakujem, že cesto sa môže lepiť, preto si nezabúdajte pomúčiť ruky.
6
Dáme variť vodu do hrnca a počkáme, kým začne vrieť. Do vody vložíme knedličky a varíme cca 6 minút. To, že sú hotové, uvidíte podľa toho, že vyplávajú na hladinu.
7
Kým sa knedličky varia, zmiešame si hrudkový tvaroh s čakankovým sirupom, aby sme si naše knedličky osladili.
8
Po uvarení ich polejeme jemne roztopeným maslom (to môžeme aj vynechať) a posypeme tvarohom.
Tip: Ja ich pripravujem vždy z dvojitej dávky a polovicu si zamrazím. Potom viem, že mám v mrazničke knedličky s dobrým zložením bez pridaných éčok a konzervantov.
Nech ti chutí :-)!
Spoznaj ďalšie fitness recepty pre ženy, ktoré nájdeš v našich knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!