Ovsené kaše sú pre väčšinu z nás asi najobľúbenejšie raňajky. Zvyčajne sú hotové do 10 minút, dajú sa ochutiť množstvom ingrediencií podľa sezónnosti a našich preferencií a zasýtia nás na dlhšiu dobu. Ak do nich nezabudneme pridať napríklad lyžicu orieškového masla alebo jogurt, vieme tak už na raňajky aj v zdanlivo sacharidovom jedle prijať bielkoviny. Nabudúce môžeš vyskúšať túto verziu ovsenej kaše s jogurtom a čučoriedkami. Nech ti chutí! :-)
Ako na to?
1
Vločky popražíme na panvici nasucho a po chvíľke k nim pridáme mlieko.
2
Premiešame a pridáme jogurt, semienka, med a nasekané kešu oriešky, ktoré sme predtým namáčali vo vode (aspoň 3 hodiny).
3
Po uvarení kašu ozdobíme šťavnatými čučoriedkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
420 kcal
1765 kJ
T:
15 g
B:
17 g
S:
50 g
V:
7 g
V jednoduchosti je krása. Netreba veľa ingrediencií a na kaši sa dá výborne pochutnať. Kto však chce, môže do kaše pridať trošku vanilky, no nie je to nevyhnutné.
V našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III je vždy prvá kapitola venovaná receptom na raňajky, kde nechýba samostatná časť venovaná práve kašiam:
Nevynechávaj raňajky. Vyskúšaj aj tieto rýchle recepty:
Pohánková kaša s ovocím - hotovo do 15 minút
Fantastické nadýchané lievance - keď máš ráno 20 minút na prípravu raňajok
Mrkvovo-banánový chlieb - priprav večer a ráno ho len niečím dobrým natri a zjedz
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!