Tento recept je ideálny na nedeľné rána. Na rána, keď je celá rodina pokope a teší sa na spoločné raňajky. Zapekané pohánkové palacinky sú bez lepku a pripravené na zdravší spôsob. No na chuti im to neubralo. Lahodná tvarohová plnka s hrozienkami zjemní nadýchané palacinkové cesto. Recept odporúčam pre každú šťastnú rodinku, ktorá miluje chutné recepty.
Ako na to?
1
Najprv pripravíme palacinky. Vajíčko s mliekom a cukrom poriadne vymiešame metličkou.
2
Pridáme 1 lyžicu rozpusteného oleja. Nakoniec primiešame aj preosiatu múku.
3
Na panvicu dáme druhú lyžicu oleja, počkáme kým sa zohreje.
4
Na panvicu nalejeme jednu naberačku cesta, opekáme na strednom plameni, dokým sa nezačnú tvoriť bublinky.
5
Potom palacinku pretočíme. Z cesta vyjde 5 veľkých palaciniek.
6
Ďalej pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh, syr Lučina a med.
7
Nakoniec pridáme aj sušené hrozienka, ktoré sme predtým prepláchli čistou vodou (pridávame čo najviac vysušené od vody).
8
Ako poslednú pripravíme zálievku. Mlieko s vajíčkom vymiešame metličkou, osladíme cukrom.
9
Keramickú formu (ja som použila 20 x 30 cm) vymažeme maslom.
10
Palacinky natrieme plnkou a zrolujeme.
11
Pripravené palacinky poukladáme do vymazanej formy. Zalejeme zálievkou.
12
Dáme piecť do vyhriatej teplovzdušnej rúry na 165°C (v klasickej na 180°C) cca 30 minút.
13
Hotové palacinky nakrájame, podľa chuti môžeme posypať trstinovým cukrom. Môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
458 kcal
1924 kJ
T:
16 g
B:
24 g
S:
53 g
V:
1 g
Prajem ti dobrú chuť. :-)
Plno sladkých zdravých fajnotiek nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.