Trikrát hurá pre jahody. Je tu zasa jahodová sezóna a nikto sa neteší viac ako ja. Natrhať si v záhradke čerstvé jahody a následne si z nich niečo dobré pripraviť je moja obľúbená činnosť. Milujem jesť jahody len také samotné, no aby som sa ich neprejedla, robím s nimi aj všelijaké dezerty. Tieto jahodové bezlepkové palacinky sú veľmi jednoduché a nenormálne dobré. Vyskúšaj ich tiež. ;-)
Ako na to?
1
Na začiatok pripravíme klasické cesto na palacinky. Zmiešame múku, mlieko, olej a vajíčka.
2
Pridáme ricottu a vymiešame hladké cesto.
3
Palacinky pečieme na teflónovej panvici na sucho alebo na troške kokosového oleja.
4
Ďalej pripravíme omáčku. Ovocie očistíme, umyjeme a jahody nakrájame na polovicu.
5
Všetko vložíme do hrnca a varíme na miernom plameni.
6
Nakoniec pridáme lístky mäty, citrónovú šťavu a kokosový cukor.
7
Ešte horúcu omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
8
Kokosovú smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme mascarpone. (Túto plnku nie je potrebné sladiť, nakoľko poleva je dosť sladká)
9
Ako posledný krok, stačí všetko pekne naservírovať. Palacinku natrieme smotanovou plnkou a preložíme ju na polovicu.
10
Polejeme horúcou omáčkou a môžeme sa do toho pustiť.
TIP: Ak nie si celiatik a môžeš lepok, použi namiesto bezlepkovej múky špaldovú hladkú. Mohlo by jej stačiť cca 150 g, prípadne použi podľa vlastnej preferencie cesta.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
217 kcal
913 kJ
T:
13 g
B:
4 g
S:
19 g
V:
2 g
Čakala si ťažší recept? Je to úplná pohoda a ty zvládneš tieto palacinky pripraviť ľavou zadnou. ;-)
Kopec skvelých inšpirácií, nielen na palacinky či recepty s jahodami nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!