Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?
- 1 červenú cibuľu (50 g)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 červenú papriku (100 g)
- 1 biele bio tofu (150 g)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recepty pre deti)
- 200 g uvarenej alebo sterilizovanej bielej fazule
- 1 cuketu (150 g)
- čerstvý alebo mrazený hrášok (100 g)
- bylinky podľa chuti (v recepte je použité čerstvé oregano)
- 400 ml domáceho paradajkového pyré
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme červenú papriku nakrájanú na kocky a restujeme 3 minúty.
3. Tofu opláchneme, osušíme a tiež nakrájame na kocky, pridáme k paprike, osolíme a okoreníme a ešte chvíľku restujeme.
4. Pridáme fazuľu, cuketu, hrášok a bylinky a restujeme 3 minúty.
5. Na konci primiešame paradajkové pyré, omáčku privedieme do varu, podľa chuti dosolíme a odstavíme.
6. Podávame napríklad s kuskusom.
Tip: Tofu paradajková zmes skvelo chutí aj na kúsku opečeného toastu :-).
V našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš aj recepty s označením vegan:
Ochutnaj aj tieto ďalšie recepty, všetky sú vegánske, no pochutí si na ňom aj nejeden mäsožravec.
Mrkvovo-zelerový šalát pre vegánov: vynikajúca náhrada za sviatočný zemiakový šalát
Kôprová omáčka so šampiňónovým soté a tofu: tip na zdravý obed aj pre vegánov
Cícerové kari s cuketou a jasmínovou ryžou: rýchly obed do 30 minút
Tip na rýchly zdravý obed do 25 minút: Paradajkovo-šošovicové kari
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov