Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke

tofu so zeleninou
Tofu je vďačná surovina, keďže ju môžeme pripraviť na tisíc spôsobov, je rýchlo hotová a navyše aj výživná. Dnešný recept patrí do kategórie obedov či večerí hotových raz-dva. Ako prílohu som použila kuskus, ale môžeme toto soté z tofu podávať napríklad aj s quinou, pšenom či bulgurom.

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?


  • 1 červenú cibuľu (50 g)

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1 červenú papriku (100 g)

  • 1 biele bio tofu (150 g)

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recepty pre deti)

  • 200 g uvarenej alebo sterilizovanej bielej fazule

  • 1 cuketu (150 g)

  • čerstvý alebo mrazený hrášok (100 g)

  • bylinky podľa chuti (v recepte je použité čerstvé oregano)

  • 400 ml domáceho paradajkového pyré


Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky, olivový olej zohrejeme a cibuľu orestujeme dozlatista.
2. Pridáme červenú papriku nakrájanú na kocky a restujeme 3 minúty.
3. Tofu opláchneme, osušíme a tiež nakrájame na kocky, pridáme k paprike, osolíme a okoreníme a ešte chvíľku restujeme.
4. Pridáme fazuľu, cuketu, hrášok a bylinky a restujeme 3 minúty.
5. Na konci primiešame paradajkové pyré, omáčku privedieme do varu, podľa chuti dosolíme a odstavíme.
6. Podávame napríklad s kuskusom.
 
Tip: Tofu paradajková zmes skvelo chutí aj na kúsku opečeného toastu :-).
sote z tofu
 
recepty z tofu a zeleniny
Prajem dobrú chuť! :-)
 
V našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš aj recepty s označením vegan:
fit recepty
 
Ochutnaj aj tieto ďalšie recepty, všetky sú vegánske, no pochutí si na ňom aj nejeden mäsožravec. 
Mrkvovo-zelerový šalát pre vegánov: vynikajúca náhrada za sviatočný zemiakový šalát
Kôprová omáčka so šampiňónovým soté a tofu: tip na zdravý obed aj pre vegánov
Cícerové kari s cuketou a jasmínovou ryžou: rýchly obed do 30 minút
Tip na rýchly zdravý obed do 25 minút: Paradajkovo-šošovicové kari
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.