Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na jedlo na cesty: Zapekané zeleninové kapsy v ryžovom papieri

Leto je tu a s ním aj spojené horúčavy. V tomto čase nám veľmi  jesť nechutí. Preto by sme si mali pripraviť jedlo jednoduché, ľahké a hlavne, aby nezaťažovalo náš organizmus, ktorý sa musí vyrovnávať s veľkými teplotami. Chutná zelenina zabalená v ryžovom papieri nielenže pokryje všetky chute, ale aj osvieži. Konzumovať ju môžeme i v studenom stave, preto si ju takto pripravenú môžeme zobrať na výlet či kúpalisko.

Čas prípravy: cca 45 minút

Čo budeme potrebovať na 10 ks?


  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1 ks malej červenej cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 300 g zeleninovej zmesi (ja som použila mexickú)

  • 60 g syra

  • ½ lyžičky karí

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 lyžicu olivového oleja na vytretie zapekacej misy

  • 10 ks ryžového papiera, priemer cca 15 cm

  • 1 vajíčko na potretie

  • sezam na posypanie

  • balsamico


Ako budeme postupovať?

1. V panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2. Pridáme zeleninu a restujeme ju cca 15 minút.
3. Prisypeme nastrúhaný syr, karí, premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.
4. Dochutíme soľou a čiernym korením.
5. Zapekaciu misu vytrieme olivovým olejom.
6. Do taniera si dáme vodu.
7. Každý kus ryžového papiera namočíme do vody, aby zmäkol. Položíme na tanier a lyžicou do stredu urobíme kôpku z náplne.
8. Potom ryžový papier zložíme z každej strany tak, aby sme urobili kapsu, a vložíme do zapekacej misy. Vždy ukladáme prekladanou časťou smerom nadol.
9. Keď máme všetky ryžové papiere naplnené, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
10. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 20 minút.
11. Po upečení vyberieme z rúry a podávame so zeleninovým šalátom a balsamicom.
Výživové hodnoty na 1 ks (bez zeleniny a balsamica):

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
277 kJ
66 kcal
2 g8 g3 g1,3 g
 
jedlo na cesty
 
letne recepty na obed
Dobrú chuť :-)!
 
Objav nové recepty aj v našich knihách a a stravuj sa zdravo:
letné obedy
 
A čo ďalšie si môžeš pripraviť v horúce dni a bude chutiť dobré aj studené?
Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút
Bezlepkový cuketový quiche so syrom a s paradajkami: tip na ľahký letný obed
Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.