Vyskúšaj aj ty skvelý bezlepkový chlebík z qiunoy. Neboj sa experimentovať a priprav si túto zdravú mňamku. :-)
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme ne 170°C.
2
Quinou uvaríme a necháme vychladnúť. Varíme ju v pomere 1/2 hrnčeka quinoy : 1 hrnček vody.
3
Vajíčka vymiešame spolu s cukrom do peny, pridáme mlieko a kokosový olej a všetko poriadne zmiešame.
4
V menšej miske spolu poriadne premiešame kakao a prášok do pečiva so soľou.
5
Do tekutej zmesi primiešame vychladnutú quinou a potom preosiatu sypkú zmes.
6
Vznikne cesto, ktoré prelejeme do formy na biskupský chlebík o rozmere 35 x 11 cm.
7
Chlebík vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 35 minút. Každá rúra však pečie trochu inak, preto je vhodné chlieb po cca 28-30 minútach skontrolovať, ako na tom je.
Tip: Do cesta na chlebík môžeme pridať na kocky nalámanú vysoko percentnú horkú čokoládu.
Prajem príjemné ráno a dobrú chuť! :-)
Vynikajúce recepty na raňajky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!