Dobrý raňajkový chlebík nie je nikdy zlý 😊. Verzií na banánový chlieb existuje nekonečné množstvo, tak si dnes pripravíme jeden s orechmi kešu a ovsenými vločkami. Je bez cukru, veľmi chutný a sýty. Môžeš si ho dať na raňajky či zobrať kamkoľvek so sebou.
Ako na to?
1
Vajíčka vyšľaháme do peny s medom a vodou.
2
Banány si popučíme na kašu a primiešame k vajíčkovej zmesi.
3
Pridáme pomleté orechy kešu, kypriaci prášok a pomleté vločky.
4
Všetko premiešame a cesto nalejeme do formy na chlebík, ktorú predtým potrieme kokosovým olejom.
5
Chlebík pečieme na 170 ˚C približne 30 minút, treba ho odsledovať. Keď bude zlatistý, je hotový.
Tip: Chutí výborne poliaty gréckym jogurtom a posypaný orechmi, prípadne arašidovým maslom alebo Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
286 kcal
1205 kJ
T:
11 g
B:
9 g
S:
35 g
V:
3 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Fitnutku na preliatie tohto úžasného chlebíku nájdeš v našom e-shope v troch príchutiach.
Nakúp do 14.2. v našom e-shope nad 70 € a my ti pribalíme DARČEK, ktorý v sebe ukrýva niekoľko sladkých inšpirácií na valentínske pečenie.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov