Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?
- 2 vajíčka
- 90 g trstinového cukru
- 80 ml tekutého kokosového oleja
- 250 g bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
- 150 g bezlepkovej múky napr.pohánkovej
- 150 g mletého maku
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 1 lyžičku mletej škorice
- 3 stredne veľké jablká alebo 2 veľké jablká (ja som použila zelené)
- maslo na vymazanie formy
- strúhaný kokos na vysypanie formy
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme olej a nakoniec jogurt.
3. V druhej mise zmiešame múku, mak, sódu bikarbónu a škoricu.
4. Po lyžiciach primiešavame do pripravenej tekutej zmesi.
5. Cesto by malo dosiahnuť akurát hustú konzistenciu.
6. Potom pridáme očistené a na hrubo nastrúhané jablká.
7. Na záver zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
8. Plech na pečenie o rozmere 20 x 30 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhaným kokosom.
9. Pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 170 - 180°C.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 184 kJ 283 kcal | 17,5 g | 23,8 g | 6 g | 4 g |
Ďalšie zdravé koláčiky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Pozri aj na tieto vynikajúce koláče s jablkami:
Nepečená jablková torta, navyše bez cukru
Čokoládový koláč s jablkami, v ktorom nenájdeš múku ani cukor
Fantastický škoricovo-jablkový koláč, ktorý chutí aj vyzerá neodolateľne
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.