Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zeleninovo-špenátová polievka s vajíčkom

30 min
6 porcií
špenátová polievka bez smotany

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľkú cibuľu nakrájanú na kocky
  • 1 stredne veľkú mrkvu
  • 2 litre vývaru alebo vody
  • 3 veľké zemiaky
  • 1 šálku čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 4 šálky špenátu
  • 2 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (príp. vynecháme a použijeme mletú rascu)
  • čerstvý petržlen alebo kôpor nakrájaný najemno
špenátová polievka bez smotany

Túto chutnú a zdravú polievku máš pripravenú za 30 minút a bude chutiť aj tým najmenším. Vďaka špenátu má polievka špecifickú, mierne kyslú chuť, ktorá ju však robí takou chutnou. Len čo si dáš prvý hlt, jednoducho jej nebudeš mať dosť. Táto polievka plná zdravia je vynikajúcou možnosťou na obed alebo večeru.

Ako na to?

1

Na olivovom oleji si opečieme cibuľku nakrájanú na kocky a pridáme mrkvu nastrúhanú na veľkom strúhadle.

2

Opekáme 5 minút. Zalejeme vývarom alebo vodou a pridáme zemiaky nakrájané na kocky.

3

Keď sú už zemiaky takmer uvarené, pridáme hrášok a nakrájaný špenát. Päť minút povaríme.

4

V pohári si rozmiešame vajíčka a vlejeme ich do polievky. Pomaly premiešame. Dochutíme soľou, korením a bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

153 kcal

645 kJ

T:

6 g

B:

6 g

S:

18 g

V:

5 g

recept na spenatovu polievku

Dobrú chuť :-)!

Recepty na rýchle výživné polievky nájdeš aj v našich knihách:

zdravé fitness recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.