Jednoduché krehké jogurtové cesto bez kysnutia plnené fantastickou špenátovo-syrovou plnkou s mandľami a cesnakom.
Ako na to?
1
Najskôr si pripravíme plnku. Listy špenátu rozmixujeme v mixéri najemno.
2
Pridáme cesnak, celé mandle, soľ, korenie a rozmixujeme.
3
Nakoniec do plnky ručne primiešame smotanový a strúhaný tvrdý syr so strúhankou.
4
Do misy od kuchynského robota navážime múku, ktorú zmiešame so soľou.
5
Pridáme na kúsky pokrájané zmäknuté maslo a pomocou plochého nástavca vytvoríme mrveničku.
6
V miske zmiešame jogurt so sódou bikarbónou. Dajte si pozor, po chvíli začnú spolu reagovať a jogurt môže vykypieť. Rýchlo ho pridáme do misy s múkou a vymiesime kompaktné cesto.
7
Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm.
8
Pokrájame ho na štvorce s rozmerom cca 8 x 8 cm.
9
Do stredu každého štvorca dáme asi 2 lyžičky plnky. Protiľahlé rohy preložíme v strede cez seba a vytvoríme tak taštičku. Aby sa nám rohy cesta prilepili na seba, potrieme ich kvapkou vody.
10
Taštičky poukladáme na papierom vystlaný plech a potrieme vajíčkom. Na vrch môžeme dať celú mandľu.
11
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na horný dolný ohrev na cca 15 minút, kým povrch jemne nezhnedne.
Výživové hodnoty na 1 ks:
124 kcal
521 kJ
T:
7 g
B:
4 g
S:
11 g
V:
0 g
Nech ti chutí 😊!
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov 🎁. Poď objaviť aj ostatné benefity, ktoré ako premium člen dostaneš!
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.