Chutné muffiny so špenátom, sušenými paradajkami a syrom nielenže rýchlo pripravíš, ale sú tiež plné výživných ingrediencií. Tento recept je ideálny na raňajky, olovrant alebo do práce či deťom do školy. Muffiny si môžeš vziať so sebou a dajú sa tiež veľmi ľahko prispôsobiť podľa rôznych druhov zeleniny, ktoré máš v chladničke.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 190 ˚C. Do formy na muffiny dáme buď papieriky, alebo ju vymastíme olejom.
2
Do veľkej misy dáme múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a nakrájaný špenát, sušené paradajky, nastrúhaný alebo nakrájaný syr. Premiešame, aby sa všetko spojilo.
3
V druhej miske zmiešame vajcia, mlieko, olej a petržlenovú vňať alebo pažítku. Premiešame, kým sa dobre nespoja, a potom pridáme zmes k múke a špenátu. Dobre premiešame.
4
Zmesou naplníme formu na muffiny a posypeme ľanom a semiačkami.
5
Pečieme 20 minút dozlatista. Pred podávaním necháme vychladnúť.
TIP: Čo ešte môžeme pridať k tomuto receptu na slané muffiny? Cuketu, papriku, kapiu, šunku, tekvicu, cibuľku...
Výživové hodnoty na 1 porciu:
197 kcal
827 kJ
T:
9 g
B:
8 g
S:
20 g
V:
2 g
Nech ti chutí :-)!
Nevieš čo si pripraviť na raňajky, obed či večeru? Pozri na recepty v knihách z Fitshaker pera a objav čaro zdravého stravovania:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz