Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Celozrnné špenátové muffiny so sušenými paradajkami

30 min
16 ks
špenát fit recepty

Potrebujeme: 

  • 330 g celozrnnej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • morskú/himalájsku soľ
  • 125 g čerstvého nakrájaného špenátu
  • 150 g sušených paradajok nakrájaných na kocky
  • 120 g obľúbeného syra (ja som použila ementál, môže byť aj mozzarella, feta, gouda, čedar)
  • 2 vajíčka
  • 300 ml mlieka
  • 70 g olivového oleja alebo masla
  • čerstvú pažítku alebo petržlenovú vňať (množstvo podľa chuti)
  • ľanové semienka na posypanie
špenát fit recepty

Chutné muffiny so špenátom, sušenými paradajkami a syrom nielenže rýchlo pripravíš, ale sú tiež plné výživných ingrediencií. Tento recept je ideálny na raňajky, olovrant alebo do práce či deťom do školy. Muffiny si môžeš vziať so sebou a dajú sa tiež veľmi ľahko prispôsobiť podľa rôznych druhov zeleniny, ktoré máš v chladničke.

Ako na to?

1

Predhrejeme rúru na 190 ˚C. Do formy na muffiny dáme buď papieriky, alebo ju vymastíme olejom.

2

Do veľkej misy dáme múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a nakrájaný špenát, sušené paradajky, nastrúhaný alebo nakrájaný syr. Premiešame, aby sa všetko spojilo.

3

V druhej miske zmiešame vajcia, mlieko, olej a petržlenovú vňať alebo pažítku. Premiešame, kým sa dobre nespoja, a potom pridáme zmes k múke a špenátu. Dobre premiešame.

4

Zmesou naplníme formu na muffiny a posypeme ľanom a semiačkami.

5

Pečieme 20 minút dozlatista. Pred podávaním necháme vychladnúť.

TIP: Čo ešte môžeme pridať k tomuto receptu na slané muffiny? Cuketu, papriku, kapiu, šunku, tekvicu, cibuľku...

Výživové hodnoty na 1 porciu:

197 kcal

827 kJ

T:

9 g

B:

8 g

S:

20 g

V:

2 g

slané mafiny

Nech ti chutí :-)!

Nevieš čo si pripraviť na raňajky, obed či večeru? Pozri na recepty v knihách z Fitshaker pera a objav čaro zdravého stravovania:

fit jedalnicek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.