Špenátovo-cícerová nátierka: super zdravé raňajky aj pre deti

Zelená je farbou prírody. Všetky rastliny sú zelené. Vďaka tomu je zelená vnímaná ako veľmi pozitívna a optimistická farba. Zelená farba navodzuje príjemné pocity ako sú: kľud, harmónia, nádej, pokoj, čerstvosť a oddych. Cícer, hrášok, špenát. Túto kombináciu som robila po prvýkrát a mala som z nej zmiešané pocity. Po prvej ochutnávke som bola milo prekvapená. Nátierka je jemná, ale zato sýta a hustá, nabitá živinami. Jej výrazná zelená farba pôsobí lahodne na pohľad aj pre dušu. Poď si ju pripraviť tiež. ;-)

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na minimálne 4 porcie?

  • 1 šálku uvareného cíceru
  • 1 šálku uvareného hrášku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 šálku nakrájaného čerstvého špenátu
  • ½ lyžičky morskej/himalájskej soli (alebo podľa vlastnej chuti)
  • štipku mletého čierneho korenia (ak robíme nátierku deťom, vynecháme)
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • štipku čili korenia (ak robíme nátierku deťom, vynecháme)
  • 2 lyžice olivového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Cícer, hrášok a citrónovú šťavu rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.

2. Pridáme nakrájaný špenát.

3. Všetko spolu mixujeme, kým nevznikne jemná kaša.

4. Ochutíme soľou, korením a olivovým olejom.

 

TIP č.1: Môžeme servírovať s domácim pečivom, zeleninou, prípadne domácimi tortillami.

TIP č.2: Táto nátierka je vhodná aj pre detičky od 1,5 roka, pokiaľ vynecháme čili a čierne korenie a dáme menej soli.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
582 kJ

138 kcal

4 g 17 g 7 g 6 g

špenát recepty

 

 cícerová nátierka

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie skvelé recepty hľadaj aj v našich knihách:

recepty

 

Takéto domáce pečivo si môžeš k nátierke pripraviť:

Kváskový chlebík – recept z knihy Kváskovanie 2

Špaldové ciabatty s čiernymi olivami, hotové do 2 hodín vrátane kysnutia

Jednoduchý domáci chlieb zo špaldovej múky

Špaldové rožky, ktoré hravo pripravíš aj ty

Špaldovo-ražný chlieb s chrumkavou kôrkou

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 27/03/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéDesiataNátierkyNízkokalorickéRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 rokaVeganVegetariánskeVeľkonočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre