Rada experimentujem. Na výrobu špenátových tortíl som sa inšpirovala našimi lokšami, ktoré sa robia zo zemiakov a múky. Ja som namiesto zemiakov použila špenát. Tortily som naplnila zeleninou a avokádom. Rukola svojou korenistou chuťou skvelo dopĺňa jemnú chuť avokáda. Pokiaľ však máš iné nápady na naplnenie, nech sa páči, fantázii sa medze nekladú.
Ako na to?
1
Najprv si na panvici zohrejeme špenát, ktorý sme podliali vodou. Potom ho vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladko.
2
Do misy vysypeme múky, pridáme rozmixovaný špenát, olivový olej, soľ a ocot.
3
Vypracujeme hladké nelepivé cesto.
4
Z cesta vytvarujeme šulec, ktorý rozdelíme na 7 častí.
5
Na pomúčenej doske každú časť rozvaľkáme do kruhu a pečieme z každej strany na suchej panvici.
6
Po upečení každú tortillu natrieme vodou zmiešanou s olivovým olejom, preto, aby tortilly nestvrdli.
7
V miske rozmiešame jogurt s roztlačeným cesnakom, touto zmesou natrieme tortilu.
8
Poukladáme ľadový šalát, rukolu, nakrájané avokádo, papriku, paradajku a stočíme.
Výživové hodnoty na 1 ks (s naplnením ):
327 kcal
1375 kJ
T:
11 g
B:
10 g
S:
40 g
V:
7 g
Dobrú chuť!
Ďalšie chutné recepty, ktoré si môžeš dopriať celý deň nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.