Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 400 g filety z halibuta
- čerstvé bylinky (napr. oregano, tymián, rozmarín)
- 4o g kvalitného masla
- morskú/himalájsku soľ
- šťavu z citróna
Na špenátové pyré:
- 2 zemiaky
- 250 g mrazených špenátových listov
- 20 g kvalitného masla
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- morskú/himalájsku soľ
Ako budeme postupovať?
2. Špenát vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody a podusíme.
3. Podusený špenát vložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.
4. Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme rozmixovaný špenát, maslo, jogurt a dochutíme soľou. Všetko spolu dobre premiešame.
5. Keď máme pyré hotové, pustíme sa do halibuta. Ochutíme ho soľou.
6. Na panvici si rozohrejeme maslo, pridáme bylinky a filety z halibuta.
7. Opekáme z každej strany cca 3-4 minúty.
8. Na tanier naservírujeme špenátové pyré, halibuta a pokvapkáme šťavou z citróna.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Prieme GL (100g) | Vláknina |
2268 kJ 540 kcal | 29 g | 22 g | 22 g | 2 | 7 g |
Ďalšie inšpirácie môžeš načerpať napríklad v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Ak máš rada ryby, pozri aj naše ďalšie recepty:
Losos so zapekanou letnou zeleninou
Kapor na mandliach dochrumkava s pyré z tekvíc
Cukinovo-sardinková bomba s batatovými hranolkami
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.