Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Slané zdravé muffiny z tekvice a zo zeleniny

30 min
20 ks
tekvicove muffiny na slano

Potrebujeme: 

  • 2 šálky špaldovej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 šálku mrazenej mix zeleniny
  • 1 šálku strúhaného syra, ja som použila ementál
  • 300 g tekvice
  • 1 menšiu kapiu
  • 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 vajíčka
  • ¾ šálky mlieka
  • ¾ šálky olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • semiačka na ozdobu
tekvicove muffiny na slano

Opäť mám pre teba recept na muffiny, ktoré môžeš zabaliť deťom alebo sebe do práce. Dobre chutia teplé alebo studené, sú ideálne na raňajky alebo do obedovej krabičky a môžeš ich podávať so šalátom ako zdravú ľahkú večeru. Sú pripravené z tekvice a zo zeleniny, sú mäkučké a vláčne.

Prečo si tento recept zamiluješ? Z viacerých dôvodov. Zdravé občerstvenie kedykoľvek počas dňa. Veľmi jednoduché na výrobu. Skvelá možnosť na raňajky. Ľahké jedlo podávané so šalátom.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 190 ˚C.

2

Formu na muffiny si vymastíme olejom.

3

Vo veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, mrazenú zeleninu, syr, tekvicu nastrúhanú najemno, kapiu nakrájanú na menšie kúsky, petržlenovú vňať.

4

V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko a olej, pridáme do zeleninovej zmesi a osolíme. Miešame, kým sa všetko spolu nespojí.

5

Cesto rozdelíme do formy a posypeme ho semiačkami. Pečieme 25 minút alebo kým špáradlo nevyjde z muffinov čisté.

6

Podávame teplé alebo studené.

Výživové hodnoty na 1 ks:

169 kcal

710 kJ

T:

9 g

B:

6 g

S:

16 g

V:

3 g

tekvicove muffiny na slano
jednoduche tekvicove muffiny

Dobrú chuť 😊!

Viac receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

varenie zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.