Opäť mám pre teba recept na muffiny, ktoré môžeš zabaliť deťom alebo sebe do práce. Dobre chutia teplé alebo studené, sú ideálne na raňajky alebo do obedovej krabičky a môžeš ich podávať so šalátom ako zdravú ľahkú večeru. Sú pripravené z tekvice a zo zeleniny, sú mäkučké a vláčne.
Prečo si tento recept zamiluješ? Z viacerých dôvodov. Zdravé občerstvenie kedykoľvek počas dňa. Veľmi jednoduché na výrobu. Skvelá možnosť na raňajky. Ľahké jedlo podávané so šalátom.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 190 ˚C.
2
Formu na muffiny si vymastíme olejom.
3
Vo veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, mrazenú zeleninu, syr, tekvicu nastrúhanú najemno, kapiu nakrájanú na menšie kúsky, petržlenovú vňať.
4
V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko a olej, pridáme do zeleninovej zmesi a osolíme. Miešame, kým sa všetko spolu nespojí.
5
Cesto rozdelíme do formy a posypeme ho semiačkami. Pečieme 25 minút alebo kým špáradlo nevyjde z muffinov čisté.
6
Podávame teplé alebo studené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
169 kcal
710 kJ
T:
9 g
B:
6 g
S:
16 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Viac receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz