Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Slané domáce pečivo bez kysnutia v podobe bagelových muffinov

35 min
18 ks
bagel

Potrebujeme: 

  • 2 šálky špaldovej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžicu cukru
  • 1 šálku strúhaného syra, ja som použila parmezán
  • ¼ šálky čerstvej pažítky
  • 1 vajíčko
  • 1 šálku mlieka
  • 3 lyžice rozpusteného masla alebo oleja
  • ľubovoľnú posýpku na vrch
bagel

Sú veľmi chutné čisté alebo s vajíčkami, nátierkami, so šalátom na raňajky alebo s hustou krémovou polievkou. Mňam! Ak obľubuješ čerstvé domáce pečivo, práve teraz ťa od neho delí 30 minút. Je naozaj super ľahké a lahodné.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 200 ˚C. Vymastíme formu na muffiny alebo môžeme použiť košíčky, ktoré tiež vymastíme olejom.

2

Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Vmiešame syr a nakrájanú pažítku.

3

V samostatnej miske zmiešame vajíčko, mlieko, maslo.

4

V strede múčnej zmesi urobíme jamku. Nalejeme mliečnu zmes a miešame, kým sa všetko nespojí.

5

Cesto nadávkujeme do formy. Ak chcete menšie muffiny, dajte do formy menej cesta, ak väčšie, viac. Ja som robila väčšie. Môžeme ich posypať rôznymi semiačkami, makom, rascou alebo sezamom. Prípadne všetko vhodne skombinovať.

6

Pečieme 15 minút alebo kým muffiny nie sú jemne zlatisté. Ochladíme vo forme na muffiny 5 minút a potom vyberieme a podávame.

Výživové hodnoty na 1 ks:

135 kcal

567 kJ

T:

5 g

B:

7 g

S:

15 g

V:

2 g

domáce pečivo zo špaldovej múky

Dobrú chuť 😊!

Viac inšpirácií na skvelé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

zdravé varenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.