Hoci na Slovensku tieto tyčinky v tvare palice vidíme iba vo filmoch, pokiaľ v tebe vyvolávajú vianočnú atmosféru, vymyslela som, ako si ich spraviť na slano. Sú super napr. na desiatu či olovrant, ale rovnako aj ako pohostenie pre návštevy či ako zaujímavé chrumkanie na silvestrovskú oslavu. Inšpiruj sa receptom.
Ako na to?
1
Z tuniaka, vločiek, vajíčok, soli a korenia si pripravíme cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie dokopy.
2
Vystelieme plech papierom na pečenie a zo zmesi vytvarujeme paličky v tvare, ako vidno na fotke.
3
Na každú paličku ukladáme striedavo nakrájané paradajky a mozzarellu.
4
Dáme zapiecť do rúry na 20 minút a 180 ˚C.
Tip: Môžeme podávať samostatne, so zeleninovou prílohou, prípadne so syrovou omáčkou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
199 kcal
837 kJ
T:
9 g
B:
18 g
S:
10 g
V:
1.5 g
Páči sa ti recept? Ak ho budeš skúšať, nezabudni sa s výsledkom pochváliť napríklad na Instagrame, kde nás môžeš označiť hashtagom #fitshakerfamily.
Chutné zdravé inšpirácie na jedlá na celý deň a rôzne príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)