Doba prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 väčšiu cuketu
- 3 batáty
- 4 vajíčka
- 6 lyžíc hladkej špaldovej múky
- 150 g syra (chedar, parmezán)
- 2 strúčiky cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- rozmarín, peržlenová vňať, pažítka alebo iné bylinky na dochutenie
Ako budeme postupovať?
2. K zmesi pridáme vajíčka, múku a nastrúhaný syr.
3. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a všetko spolu vymiešame.
4. Pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti.
5. Na stredne veľký plech dáme pár kvapiek olivového oleja a poriadne ich rozotrieme.
6. Zmes na koláč vylejeme na plech a pečieme 25-30 minút pri 180°C.
TIP: Koláč výborne chutí s pohárom kyslého mlieka, prípadne trochou gréckeho bieleho jogurtu.
Mnoho fantastických inšpirácií na bezmäsové recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Ďalšie skvelé recepty, kde boli použité bataty:
Batatovo-kurkumová polievka
Batatové placky
Batatové halušky
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)