Rýchly, chutný a výživný koláčik na raňajky ti určite spríjemní deň. Tento makový s čerešňami stopercentne. V koláči je použitá maková múka, no vieme ju nahradiť aj mletým makom či mandľami. Príprava je naozaj jednoduchá, tak prajem dobrú chuť.
Ako na to?
1
Vajíčka vyšľaháme s trstinovým cukrom a pomaly pridáme aj kokosový olej a mlieko.
2
Potom vareškou jemne primiešame všetky sypké suroviny a vymiešame stredne husté cesto. Keby sa nám zdalo husté, pridáme troška mlieka.
3
Na vrch poukladáme čerešne a koláč dáme piecť na 20 – 25 minút na 180 °C.
Tip: Ak nemáme poruke makovú múku, použiť môžeme mletý mak, mandle či hladkú alebo celozrnnú špaldovú múku. Ak by bolo cesto takto hustejšie, zjemníme ho ešte trochou mlieka.
Verím, že si pochutíš. Daj vedieť, ako to dopadlo ;-).
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš zdravé inšpirácie na nielen sladké raňajky, chutné koláče, ale aj jedlá na obed, večeru s mäsom, bez mäsa a množstvo ďalších:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov