Od ochutených kupovaných jogurtov by sme mali dať všetci ruky preč. Obsahujú veľa umelých prísad a všelijakých konzervantov, ktoré do tela nepatria. Oveľa lepšie je namiešať si doma svoj vlastný ochutený jogurt, ktorý si môžeme dať na raňajky, prípadne ako desiatu. A super je, že ako je rok dlhý, vždy si ho môžeme pripraviť inakšie aj podľa dostupnosti sezónneho ovocia. V tomto prípade som stavila na chuť čerstvých čerešní. Dopraj si čerešňový chia puding na raňajky či desiatu aj ty. ;-)
Ako na to?
1
Večer pred podávaním pripravíme jogurtový základ tak, že do jogurtu pridáme vanilku, cca 2 lyžice medu a chia semienka, zamiešame a odložíme do chladničky.
2
Vykôstkované čerešne rozmixujeme na jemné pyré, do ktorého pridáme cca 1 lyžicu medu (v prípade, že sú čerešne sladké, môžeme med vynechať, alebo naopak, pridať o 1 lyžicu viac) a citrónovú kôru.
3
Zopár čerešní si môžeme odložiť aj bokom na ozdobenie.
4
Nasleduje rozdeľovanie do 2 pohárov.
5
Na spodok dáme jogurt a na neho navrstvíme čerešňové pyré.
6
Na pyré môžeme dať čerešne na ozdobu a posypať nastrúhanou horkou čokoládou.
TIP: Puding môžeme podávať ihneď, alebo ho dáme ešte na hodinu vychladiť do chladničky. Čerešňové pyré stuhne a jej chuť bude pripomínať ovocný nanuk.
Prajem ti príjemný štart do nového dňa! :-)
Kopec fantastických receptov na raňajky, desiate ale aj iné časti dňa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz