Čo si dať na večeru po tréningu? Kurací šalát s pečenou tekvicou plný bielkovín
Šalát nemusí tvoriť len zelená zelenina. Sú aj šaláty, ktoré sú plné bielkovín a výborných chutí a zelená v nich nehrá hlavnú úlohu. Práve v tomto šaláte máš možnosť skombinovať opečenú tekvicu hokkaido a kuracie prsia. Už intenzívna žltá farba tekvice ti napovie, že je nabitá betakaroténmi a spolu s olivovým olejom sa ti úžasne vstrebú do organizmu. Bielkoviny z kuracieho mäsa zas podporia rast svalov. Tento šalátik je preto vhodný nielen na obed alebo večeru, ale aj po výdatnom tréningu.
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g tekvice hokkaido (cca ½ menšej tekvice)
- 4 lyžice olivového oleja
- 500 g kvalitných kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- 125 g mozzarelly
- pažítku
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 100 g syra Grana Padano, alebo parmezán
Ako budeme postupovať?
1. Tekvicu umyjeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky.
2. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a tekvicu opečieme. Opekáme z každej strany 5 minút. Keď je tekvica opečená, vyberieme ju na papierové obrúsky a necháme vychladnúť.
3. Kuracie mäso nakrájame na rezne a osolíme. Mäso opečieme na panvici, vyberieme ho a tiež necháme vychladnúť.
4. Vychladnutú tekvicu s mäsom nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme nakrájanú mozzarelu s pažítkou a dochutíme soľou a čiernym korením.
5. Nakoniec šalát posypeme strúhaným syrom a všetko spolu jemne premiešame.
Tip: Ak máš rada chuť exotiky, môžeš do šalátu pridať kari korenie a zjemniť ho dvomi lyžicami jogurtu alebo domácej majonézy.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
378 kcal
1 591 kJ |
14 g | 53 g | 10 g | 3 g |
Prajem ti dobrú chuť!
Fantastické potréningové recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Pozri ďalšie tipy, čo jesť po tréningu:
Kombinácia avokáda s vajíčkom nikdy neomrzí
Pohánkové palacinky so slanou plnkou
- Lososová nátierka s Lučinou: fit večera aj skvelé pohostenie pre návštevy - 14. januára 2021
- Zemiakové placky s kyslou kapustou: tip na fit vegetariánsky obed či večeru - 8. januára 2021
- Vynikajúce slané pohostenie na Silvestra: Baklažánová roláda s prosciuttom a hermelínom - 28. decembra 2020
Článok bol pridaný dňa 30/08/2017 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaRýchle obedy či večere do 30 minútŠaláty | Autor: Júlia Rašlová