Čo si dať na večeru po tréningu? Kurací šalát s pečenou tekvicou plný bielkovín

Šalát nemusí tvoriť len zelená zelenina. Sú aj šaláty, ktoré sú plné bielkovín a výborných chutí a zelená v nich nehrá hlavnú úlohu. Práve v tomto šaláte máš možnosť skombinovať opečenú tekvicu hokkaido a kuracie prsia. Už intenzívna žltá farba tekvice ti napovie, že je nabitá betakaroténmi a spolu s olivovým olejom sa ti úžasne vstrebú do organizmu. Bielkoviny z kuracieho mäsa zas podporia rast svalov. Tento šalátik je preto vhodný nielen na obed alebo večeru, ale aj po výdatnom tréningu.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 500 g tekvice hokkaido (cca ½ menšej tekvice)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 500 g kvalitných kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • 125 g mozzarelly
  • pažítku
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 100 g syra Grana Padano, alebo parmezán

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu umyjeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky.

2. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a tekvicu opečieme. Opekáme z každej strany 5 minút. Keď je tekvica opečená, vyberieme ju na papierové obrúsky a necháme vychladnúť.

3. Kuracie mäso nakrájame na rezne a osolíme. Mäso opečieme na panvici, vyberieme ho a tiež necháme vychladnúť.

4. Vychladnutú tekvicu s mäsom nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme nakrájanú mozzarelu s pažítkou a dochutíme soľou a čiernym korením.

5. Nakoniec šalát posypeme strúhaným syrom a všetko spolu jemne premiešame.

 

Tip: Ak máš rada chuť exotiky, môžeš do šalátu pridať kari korenie a zjemniť ho dvomi lyžicami jogurtu alebo domácej majonézy.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
378 kcal

1 591 kJ

14 g 53 g 10 g 3 g

tekvicovy salat

 

kuracie maso

 

hokkaido

Prajem ti dobrú chuť!

 

Fantastické potréningové recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Pozri ďalšie tipy, čo jesť po tréningu:

Kombinácia avokáda s vajíčkom nikdy neomrzí

Karfiolový šalát s vajíčkom

Pohánkové palacinky so slanou plnkou

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 30/08/2017 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaŠaláty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre