Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mäkký bezlepkový mandľový koláč s orechovým maslom a čučoriedkami

40 min
9 porcií
rýchly koláč

Potrebujeme: 

  • 2 zrelé banány
  • ⅓ šálky orieškového masla, napr. FITNUTKY
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • štipku soli
  • 2 šálky mletých mandlí
  • 4 lyžice strúhaného kokosu
  • 250 g čučoriedok
rýchly koláč

Tento bezlepkový mandľový koláč je lahodne vláčny, jemný, voňavý, a ideálny na rýchle a jednoduché raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie. Neobsahuje obilniny, lepok ani mliečne výrobky. Je krížencom banánového chleba a ovocných muffinov s nádychom orieškového masla primiešaného do cesta. Je super mäkký a má nádhernú hustú textúru.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Formu na pečenie 20 x 20 cm si vystelieme papierom na pečenie.

2

V miske si rozmixujeme banány, orechové maslo, vajíčka a vanilku. Mixujeme, kým nemáme hladkú konzistenciu.

3

Pridáme sódu bikarbónu, soľ, mleté mandle, kokos a miešame, kým sa všetko nespojí. Polovicu čučoriedok vmiešame do cesta.

4

Do formy si nalejeme cesto, na ktoré poukladáme zvyšné čučoriedky. Pečieme 20 – 30 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do cesta nie je čisté.

5

Pred podávaním necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke.

mandlovy kolac

Verím, že si pochutíte na koláči aj vy doma. Ak ho budeš piecť, nezabudni sa s výsledkom pochváliť, či už u nás vo facebookovej skupine, alebo napr. na Instagrame, kde nás môžeš označiť s hashtagom #fitshakerfamily.

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

orechový krém
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.