Tento bezlepkový mandľový koláč je lahodne vláčny, jemný, voňavý, a ideálny na rýchle a jednoduché raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie. Neobsahuje obilniny, lepok ani mliečne výrobky. Je krížencom banánového chleba a ovocných muffinov s nádychom orieškového masla primiešaného do cesta. Je super mäkký a má nádhernú hustú textúru.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Formu na pečenie 20 x 20 cm si vystelieme papierom na pečenie.
2
V miske si rozmixujeme banány, orechové maslo, vajíčka a vanilku. Mixujeme, kým nemáme hladkú konzistenciu.
3
Pridáme sódu bikarbónu, soľ, mleté mandle, kokos a miešame, kým sa všetko nespojí. Polovicu čučoriedok vmiešame do cesta.
4
Do formy si nalejeme cesto, na ktoré poukladáme zvyšné čučoriedky. Pečieme 20 – 30 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do cesta nie je čisté.
5
Pred podávaním necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke.
Verím, že si pochutíte na koláči aj vy doma. Ak ho budeš piecť, nezabudni sa s výsledkom pochváliť, či už u nás vo facebookovej skupine, alebo napr. na Instagrame, kde nás môžeš označiť s hashtagom #fitshakerfamily.
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz