Rýchly, letný, sladký a hlavne chutný koláčik. Poteší každú nečakanú návštevu či deti, ktoré majú chuť na niečo sladké. Ríbezle sú ovocím detstva, keď nás babičky posielali zbierať ho a potom sme spolu varievali džem. Ovocie plné spomienok bude hrať hlavnú úlohu v tomto koláčiku. Zvládne ho úplne každý. No ak nemáš ríbezle, nevadí, použi maliny, čučoriedky, mandarínky alebo napríklad ananás. Navleč zásteru a poď si pripraviť tento skvelý ríbezľový koláč. ;-)
Ako na to?
1
Maslo a lupienky rozmixujeme a utlačíme na dno formy s priemerom 20 cm .
2
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na cca 7 minút.
3
Medzitým pripravíme plnku. Do misky vložíme mascarpone, tvaroh, vajíčka, múku, kôru z citróna a cukor. Poriadne premiešame.
4
Na korpus, ktorý pečením zozlatol, nalejeme cesto. Na vrch pridáme umyté ríbezle.
5
Spolu pečieme približne 25-30 minút.
Rýchlovka, že? Príprava ti zaberie asi 10 minút, o ostatné sa postará rúra a ty sa môžeš za krátky čas tešiť zo super dobroty. Nech ti tento koláčik spríjemní nielen augustové dni. Ak ho budeš skúšať, nezabudni dať vedieť, ako ti chutilo. Prípadne inšpiruj ostatných aj tvojimi poznámkami ku koláču (ak ho napr. skúsiš s iným ovocím).
Nielen na blogu, ale aj v našich knihách nájdeš množstvo receptov, či už na zdravé maškrty, desiate, alebo kadečo iné:
Chceš pripraviť s ríbezľami niečo iné? Toto sú ďalšie inšpirácie:
Špaldový chlieb s ríbezľami a čučoriedkami, skvelý na ráno či na desiatu
Makové muffiny s ríbezľami a jostou - použiť však môžeš akékoľvek drobné ovocie
Čokoládovo-tvarohová torta s ríbezľami, hotová do 20 minút
Špaldová bublanina s drobným ovocím, 25 minút a HOTOVO
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!