Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Božská čokoládovo-tvarohová torta s ríbezľami za 20 minút

ríbezľový koláč z tvarohu a čokolády
Neprechádza ťa ani počas letných dní chuť na sladké? Veru, ani mňa nie :-). Hlavne, keď máme v záhradke plno ovocia, ktoré sa dá najpríjemnejšie zúžitkovať v dobrom koláčiku. Túto nepečenú "čokobombu" som si skutočne zamilovala. Tortička je mimoriadne ľahká, chuťovo dokonalá, a vďaka množstvu ríbezlí, tak osviežujúca. Na horúce dni ako stvorená. A čo je na nej najlepšie? Hotová je za pár minút, a ak vydržíš, pokým stuhne, odmenou ti bude skutočný raj v ústach :-).

Ovocie, ktoré použiješ, môžeš zvoliť presne podľa svojej chuti a aktuálnej situácie v záhradke, či na trhu :-). Momentálne určite odporúčam ríbezle, ktorých je kopa a sú veeeľmi zdraviu prospešné. Obsahujú množstvo vitamínu C (čierne dokonca 4x viac ako červené), a tiež vitamíny B a E. Redukujú škodlivý cholesterol, liečia zápalové procesy v tele, a vďaka vláknine, pomáhajú pri detoxikácií. Konzumuj ich ideálne čerstvé a skladuj v tmavej miestnosti, aby z nich nezmizol vitamín C.
Ale dosť už bolo rečí, poďme na tortičku :-).
201364651_2c99a0f016_z
Čo budeme potrebovať?
Na korpus:
120 g pomletých orechov (ja som použila mix - mandle, kešu, vlašské, para orechy)
50 g jemných ovsených vločiek
80 g roztopeného masla
trošku javorového sirupu na dosladenie
Na plnku:
čerstvé maliny zo záhradky (ak už nemáš, môžeš použiť aj ríbezle)
250 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
150 - 200 g horkej čokolády (aspoň 70 %)
med alebo javorový sirup na dosladenie
 
Na ozdobu:
čo najviac ríbezlí rôzneho druhu (ja som použila červené a čierne :-))
 
Ako budeme postupovať?
1. Maslo si necháme roztopiť na ohni. Pomleté orechy a ovsené vločky zmiešame, prilejeme maslo a dochutíme troškou sirupu.
2. Hmotu natlačíme do tortovej formy. Na vrch poukladáme bobuľové ovocie (ja som dala maliny, môžeš však použiť len ríbezle, prípadne cez zimu poctivý domáci džem).
3. Korpus s ovocím šupneme na 10 minút do mrazničky.
4. Medzitým si pripravíme plnku. Čokoládu roztopíme na ohni. Necháme trošku vychladnúť.
5. Zatiaľ vymiešame mascarpone s tvarohom a dochutíme sirupom či medom. Prilejeme mierne vychladnutú čokoládku a dobre pomiešame.
6. Plnku rozotrieme na korpus a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
7. Následne ozdobíme veľkou kôpkou bobuľového ovocia a môžeme vychutnávať. Mňaaaam :-)
ribezla1
 
bvhfbvf
 
2vnjv
 
nvjdnvd
Fotka autora
Romana Cibulková
Redaktor vo Fitshaker

Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.