Konečne zakvitla baza a s príjemnou vôňou priniesla nápad aj na chutný recept. A keď už nám dozreli aj jahody, skombinovala som tieto dve sezónne suroviny do chutnej sladkosti. Palacinky si môžeme dopriať ako chutné raňajky v nedeľu alebo ako dezert na olovrant.
Ako na to:
1
Bazové kvety opláchneme a nakrájame na malé kúsky.
2
Vložíme do misy a prisypeme múku.
3
Pridáme vajíčka, olej, minerálku, mlieko a med.
4
Všetko spolu dobre premiešame a necháme odstáť cca 10 minút.
5
Panvicu na palacinky rozohrejeme a potrieme trochou oleja.
6
Naberačkou robíme palacinky tak, že keď naberáme cesto, premiešame ho, aby nám kvety bazy nezostávali na spodku misy.
7
Palacinky pečieme z každej strany dozlatista.
8
Pripravíme si plnku.
9
V mise rozmiešame tvaroh so smotanou na varenie a s medom do hladkého krému.
10
Pridáme nadrobno nakrájané jahody a premiešame.
11
Takto pripravenou plnkou natrieme palacinky a zrolujeme.
12
Môžeme servírovať, a ak máte radi sladšie, môžete ešte pokvapkať medom.
Výživové hodnoty na 1 ks:
221 kcal
929 kJ
T:
8 g
B:
12 g
S:
28 g
V:
4.5 g
Nech ti chutí 😊!
V našej kuchárke Z Fitka do kuchyne 2 objavíš ďalšie zdravé maškrty. Teraz ju navyše dostaneš od nás zadarmo, ku kúpe ročného členstva!
Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.