Tieto zapekané cestoviny s paradajkovo-tekvicovou omáčkou a so zeleninou predstavujú super chutný spôsob, ako do seba dostať množstvo zeleniny bohatej na živiny. Jedlo je sýte a výdatné, zachutí aj deťom a mäsožravcom.
Ako na to?
1
Odporúčam si deň vopred pripraviť tekvicové pyré. Tekvicu si očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme a rozmixujeme.
2
Rúru si predhrejeme na 190 ˚C. Dáme variť cestoviny. Uvaríme ich tak, aby neboli úplne mäkké.
3
Medzitým si v panvici zohrejeme olivový olej a opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané huby a dusíme 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak, opäť povaríme 5 minút. Postupne pridáme špenát a miešame, kým nezmenší svoj objem. Okoreníme.
4
Pridáme zeleninový vývar, premiešame, potom tekvicové pyré a 1 šálku nastrúhaného syra a pokračujeme v miešaní. Nakoniec pridáme cestoviny a všetko spolu dôkladne premiešame.
5
Zmes premiestnime do zapekacej misy, posypeme ich zvyšným syrom a pečieme 20 minút alebo kým sa syr nezapečie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
558 kcal
2343 kJ
T:
20 g
B:
25 g
S:
65 g
V:
9 g
Dobrú chuť 😊!
Máš už svoj diár na rok 2023? Ak nie my ti jeden ponúkame. Okrem úžasných tipov na varenie v ňom nájdeš aj množstvo inšpirácie a motivácie na tvojej ceste za krajším a zdravším JA.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz