Blíži sa obdobie charakteristické sychravým počasím. Preto nás určite poteší nielen jedlo plné farieb, ale aj výnimočných chutí. Batatové gnocchi sú presne také – zaujme nielen chuťové bunky, ale aj naše oči. Doprajte si ich ako skvelý obed, ktorý vám určite dodá plno síl do zvyšku dňa.
Ako na to?
1
Bataty nakrájame na plátky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ˚C. Pečieme domäkka.
2
Zemiaky dáme variť do hrnca v šupe a varíme domäkka.
3
Keď sú bataty aj zemiaky urobené, necháme ich vychladnúť.
4
Potom ich ošúpeme a vložíme do mixéra spolu s vajíčkom a mascarpone.
5
Všetko spolu rozmixujeme do hladkej hmoty.
6
Hmotu vylejeme do misky, pridáme polohrubú múku a vypracujeme cesto.
7
Na dobre pomúčenej doske cesto ešte chvíľu spracovávame, potom ho rozdelíme na štyri časti.
8
Z každej časti urobíme valec vo veľkosti cca 1 eura a nakrájame ho na približne 2 cm kúsky.
9
Takto pripravené gnocchi dáme do vriacej vody a varíme cca 4-5 minút.
10
Na masle opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané kuriatka a restujeme.
11
Do orestovaných kuriatok pridáme uvarené gnocchi, rozmarín, tymian a ešte chvíľu restujeme.
12
Dochutíme soľou, čiernym korením a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
524 kcal
2201 kJ
T:
24 g
B:
7 g
S:
65 g
V:
12 g
Nech ti chutí 😊!
Viac výborných receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.