Doba prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 200 ml rastlinného mlieka (použila som kokosové)
- 50 g pšenovej kaše
- 1 lyžicu domáceho medu
Voliteľné:
- chute, ktoré ti pripomínajú Vianoce :-)
- ja som použila kúsky vlašských orechov, sušené jablká, škoricu, pomarančovú kôru, vanilkový lusk a hoblinky horkej čokolády
Ako budeme postupovať?
2. V menšej miske zmiešame pšenovú kašu s vianočnými surovinami.
3. Suchú zmes pomaly po lyžičkách zamiešavame do horúceho mlieka. Neustále miešame, aby nevznikli hrudky.
4. Raňajky si najlepšie vychutnáme v pyžame pri rozsvietenom vianočnom stromčeku s kávičkou alebo čajom. :-)
Tip: Ak do kaše nedáme horkú čokoládu, môžu ho aj detičky od 1,5 roka. Pokiaľ čokoládu použijeme, podávame až deťom od 2 rokov.
Množstvo skvelých (nielen raňajkových) inšpirácií nájdeš aj v našich kuchárskych knihách. Sú už v tvojej knižnici všetky?
Ak si si ešte nevybrala, čo budeš piecť na vianočné sviatky, aj tieto recepty ťa môžu inšpirovať:
Bezlepkový tekvicový perník s lieskovými orieškami
Tvarohovo-kakaová roláda s banánom
Vianočné bezlepkové kokosky
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych. Milujem hory, jógu, bike, bežky, dlhé prechádzky, beh, turistiku, komiksy, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov. Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)