Kuskus je skvelá potravina, ktorá je nielen výživná, ale je pripravená veľmi rýchlo. Dnes si z neho pripravíme prílohu, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie, pretože kombinácia jednotlivých chutí je dokonalá a príprava zaberie len pár minút. Hodí sa k mäsu či rybe. Je však taká chutná, že sa nebudem čudovať, ak ju budeš vyjedať aj samotnú.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 šálku bio alebo celozrného kuskusu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžičku sušenej bazalky
Ako budeme postupovať?
2. Medzitým dáme na panvicu rozpáliť olej a nakrájame cesnak na malé kúsky.
3. Cesnak opečieme na menšom plameni do zlatista a pridáme nakrájané cherry paradajky.
4. Posypeme soľou a bazalkou a necháme také 3 minúty zmäknúť za občasného miešania.
5. Hotový kuskus pridáme do paradajkovej zmesi, chute a vône sa krásne prepoja.
Tip: K paradajkám môžeme pridať aj trochu suchého bieleho vína, paradajky potom necháme na panvici trochu dlhšie, kým sa alkohol odparí.
Recepty na zaujímavé prílohy nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov