Ak máš aj ty chuť na čokoládu, nesiahni hneď po tej mliečnej. Radšej si vyber kvalitnú vysoko percentnú horkú čokoládu. Čím vyššie percento, tým menej cukru. Môžeš si pridať kocku či dve napríklad do raňajkovej kaše, dať si ju len tak samotnú (opäť máme na mysli max. 2 kocky) napríklad pred tréningom alebo ju použi v tomto recepte na fantastický čoko chlebík ideálny ako sladké raňajky.
Čas prípravy
- 40 minútpríprava
- chladenie
Ako budeme postupovať?
1
Múky preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva, kakaom, nasekanou čokoládou a štipkou soli.
2
V druhej miske rozmiešame vajíčka, kokosový olej, mlieko, med a šťavu s kôrou z pomaranča.
3
Mokré a suché ingrediencie spolu vymiešame na cesto a naplníme ním formu na biskupský chlebík o rozmere 30 x 10 cm.
4
Chlebík pečieme na teplote 180°C približne 30 minút a počas doby pečenia ho kontrolujeme. Chlebík je upečený vtedy, keď doň pichneme špáradlom a cesto sa naň nebude lepiť.
Tip: Aj keď je tento chlebík zložený zo samých dobrých vecí, nezabúdaj, že ho nemôžeš zjesť naraz. Chlebík zabalený v potravinovej fólií a uložení v chlade vydrží aj 3 dni.
Množstvo zaujímavých receptov nielen na zdravé raňajky nájdeš aj v našich knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!