Tento koláčik patrí do kategórie rýchlych, úplne jednoduchých a chutných koláčov. Pochutia si na ňom aj tí vegáni, ktorí konzumujú med, prípadne ho nahradia inými produktami. Neobsahuje totiž žiadne iné živočíšne zložky ako maslo či vajíčka. Spojenie kávy, banánu a čokolády je vždy super voľba, takže prajem príjemné vychutnávanie tohto skvelého banánového koláčika. ;-)
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 180°C
2
Čokoládu vložíme do mrazničky na cca 15 minút, ak chceme, aby sa pri pečení neroztiekla. Ak to nepotrebujeme, môžeme tento krok vynechať
3
V miske rozmixujeme mlieko, olej, banány a med do hladka
4
Primiešame cukor, kávu, kypriaci prások, múku a všetko poriadne premiešame
5
Čokoládu vyberieme z mrazáku, nakrájame na kocky a primiešame do cesta
6
Plech o rozmere 25 x 25 cm pokvapkáme kokosovým olejom a vylejeme naň cesto
7
Pečieme vo vyhriatej rúre po dobu 25 minút
8
Koláč necháme vychladnúť a môžeme ho navrch posypať práškovým brezovým cukrom
Tip: Na vrch koláča môžeme pridať nejaké ovocie, ako napríklad maliny či čučoriedky. Ak nevieme zohnať kvalitnú instantnú kávu, môžeme skúsiť aj bezkofeínové kávové náhrady, ako napr. instantnú špaldovú kávovinu.
Maj skvelý deň! :-)
Ďalšia fantastické koláče, ktoré sa hodia či už na pohostenie alebo ako zdravá desiata nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov