Originálna pizza s hruškami, skvelý obed pre všetkých!

Pizza je jedlo, ktoré chutí takmer každej vekovej kategórií a jej flexibilita nepozná hraníc. Pre všetkých, ktorý radi experimentujú a majú radi sladko-slanú chuť, som pripravila zaujímavý a chuťovo výrazný recept, ktorý jednoznačne stojí za vyskúšanie.

Doba prípravy: 45 min.

Čo budeme potrebovať na 2 pizze?

Na cesto:

  • 200 ml vlažnej vody
  • 20 g bio droždia
  • štipka trstinového cukru (príp. kokosového)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 350 g hladkej špaldovej múky
  • 30 ml olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu (príp. 1 lyžičku sušeného)

Na hruškovú oblohu:

  • olivový olej na potretie
  • 2 x 125 g mozzarelly
  • morskú/himalájsku soľ
  • rozmarín
  • cca 3 ks kvalitná šunka (resp. voliteľné)
  • 2 až 3 hrušky

Ako budeme postupovať?

1. Do menšieho pohára si odlejeme 50 ml vlažnej vody, do ktorej pridáme droždie, trošku cukru a soli.

2. Droždie rozmiešame a necháme chvíľku odstáť, kým sa na povrchu nevytvorí pena.

3. Do nádoby nasypeme múku, zvyšnú vodu (150 ml), olej a pripravený kvások.

4. Osolíme a okoreníme rozmarínom.

5. Cesto miesime, kým nevznikne elastická hmota. Rozdelíme ho na dva kusy a necháme nakysnúť.

6. Po vykysnutí polovicu cestoa rozvaľkáme a uložíme na olejom vymastený plech s priemerom 30 cm. Ak máme 2 rovnaké plechy, môžeme robiť obe pizze naraz, ak nie, robíme postupne.

7. Cesto potrieme olivovým olejom, na neho poukladáme mozzarellu, ktorú osolíme a jemne posypeme rozmarínom.

8. Syr posypeme na kocky nakrájanou šunkou, na ktorú poukladáme nakrájanú hrušku.

9. Pečieme pri teplote 200°C cca 10 až 15 minút.

zelené hrušky

 

hruskova pizza

 

trojuholník pizze

 

zdravá pizza

 

Dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie kulinárske inšpirácie načerpaj z našej knihy Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Hrušku môžeš nájsť aj v týchto receptoch:

Kuracie prsia s hruškou, rýchly obed hotový za 20 minút!

Nadýchaný pohánkový koláč s hruškami bez lepku!

Bezlepková obrátená hruškovo-maková torta

Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 26/10/2017 a zaradený do kategórie: PotréningovéRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre