Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Originálna pizza s hruškami, skvelý obed pre všetkých!

Pizza je jedlo, ktoré chutí takmer každej vekovej kategórií a jej flexibilita nepozná hraníc. Pre všetkých, ktorý radi experimentujú a majú radi sladko-slanú chuť, som pripravila zaujímavý a chuťovo výrazný recept, ktorý jednoznačne stojí za vyskúšanie.
Doba prípravy: 45 min.

Čo budeme potrebovať na 2 pizze?

Na cesto:

  • 200 ml vlažnej vody

  • 20 g bio droždia

  • štipka trstinového cukru (príp. kokosového)

  • morskú/himalájsku soľ

  • 350 g hladkej špaldovej múky

  • 30 ml olivového oleja

  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu (príp. 1 lyžičku sušeného)


Na hruškovú oblohu:

  • olivový olej na potretie

  • 2 x 125 g mozzarelly

  • morskú/himalájsku soľ

  • rozmarín

  • cca 3 ks kvalitná šunka (resp. voliteľné)

  • 2 až 3 hrušky


Ako budeme postupovať?

1. Do menšieho pohára si odlejeme 50 ml vlažnej vody, do ktorej pridáme droždie, trošku cukru a soli.
2. Droždie rozmiešame a necháme chvíľku odstáť, kým sa na povrchu nevytvorí pena.
3. Do nádoby nasypeme múku, zvyšnú vodu (150 ml), olej a pripravený kvások.
4. Osolíme a okoreníme rozmarínom.
5. Cesto miesime, kým nevznikne elastická hmota. Rozdelíme ho na dva kusy a necháme nakysnúť.
6. Po vykysnutí polovicu cestoa rozvaľkáme a uložíme na olejom vymastený plech s priemerom 30 cm. Ak máme 2 rovnaké plechy, môžeme robiť obe pizze naraz, ak nie, robíme postupne.
7. Cesto potrieme olivovým olejom, na neho poukladáme mozzarellu, ktorú osolíme a jemne posypeme rozmarínom.
8. Syr posypeme na kocky nakrájanou šunkou, na ktorú poukladáme nakrájanú hrušku.
9. Pečieme pri teplote 200°C cca 10 až 15 minút.
zelené hrušky
 
hruskova pizza
 
trojuholník pizze
 
zdravá pizza
 
Dobrú chuť! :-)
 
Ďalšie kulinárske inšpirácie načerpaj z našej knihy Z fitka do kuchyne 1:
zdrave recepty z fitka do kuchyne 1
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.