Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Raňajkový banánový chlebík bez múky a cukru

Omrzeli ťa dookola tie isté kaše, či smoothies na raňajky? Banánový chlebík je ďalšia skvelá a zdravá voľba 1. ranného jedla, či desiaty. Chlebík si môžeš dať napríklad s nejakým zdravým orieškovým maslom, či natrieť džemom alebo kvalitným maslom. Vďaka porcii ovsených vločiek ťa parádne zasýti a nemusíš sa báť škvŕkania v žalúdku ani pár hodín po raňajkách. Tento je overený, chrumkavý a ako stvorený pre mlsné jazýčky :-).
Doba prípravy: 75 minút

Čo budeme potrebovať na cca 10 ks?


  • 2-3 banány (čím viac banánov, tým bude chlebík sladší)

  • 1 hrnček rozmixovaných ovsených vločiek (prípadne aj pohánkových pre bezlepkovú verziu)

  • 1/3 hrnčeka domáceho medu (cca 8 lyžíc)

  • 1/3 hrnčeka roztopeného kvalitného masla

  • 1 vajíčko

  • 1 balík kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov

  • škoricu


Ako budeme postupovať?

1. Najprv si rozmixujeme ovsené vločky.
2. Banány poriadne popučíme v miske vidličkou.
3. Zmiešame banány, roztopené maslo, vajíčko, kypriaci prášok, škoricu a med. Nakoniec pridáme rozmixované ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame.
4. Nalejeme do zapekacej nádoby na pečenie chlebíka alebo do hocijakej inej podobného tvaru. Vrch chlebíka môžeme ozdobiť napríklad nakrájaným banánom.
5. Necháme piecť pri 175 stupňoch cca 1 hodinku.
Výživové hodnoty na 1 ks:















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
203 kcal8 g29 g3 g
 
fitshaker-blog-bananovy-chlieb1
 
fitshaker-blog-bananovy-chlieb2
 
fitshaker-blog-bananovy-chlieb3
 
fitshaker-blog-bananovy-chlieb4
Prajem dobré, sladké ránko :-).
banner-fitness-zapisnik3
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.