Doba prípravy: 75 minút
Čo budeme potrebovať na cca 10 ks?
- 2-3 banány (čím viac banánov, tým bude chlebík sladší)
- 1 hrnček rozmixovaných ovsených vločiek (prípadne aj pohánkových pre bezlepkovú verziu)
- 1/3 hrnčeka domáceho medu (cca 8 lyžíc)
- 1/3 hrnčeka roztopeného kvalitného masla
- 1 vajíčko
- 1 balík kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- škoricu
Ako budeme postupovať?
2. Banány poriadne popučíme v miske vidličkou.
3. Zmiešame banány, roztopené maslo, vajíčko, kypriaci prášok, škoricu a med. Nakoniec pridáme rozmixované ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame.
4. Nalejeme do zapekacej nádoby na pečenie chlebíka alebo do hocijakej inej podobného tvaru. Vrch chlebíka môžeme ozdobiť napríklad nakrájaným banánom.
5. Necháme piecť pri 175 stupňoch cca 1 hodinku.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
203 kcal | 8 g | 29 g | 3 g |
5 sladkých raňajkových receptov, ktoré si zamiluješ
Zimné lievance 2 x inak
Sladké quinoa raňajky
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.